Велика шесторка Премијер лиге - 18 дана прије краја...

Ко је шта довео, коме шта треба? Није остало још много времена, време је за финиш прелазног рока на Острву.

Фудбал 22.07.2018 | 23:45
Велика шесторка Премијер лиге - 18 дана прије краја...
Прелазни рок ће овог лета у Енглеској трајати до 9. августа, што значи да клубови из Премијер лиге, а то се односи и на оних највећих шест, морају да убрзају ствари како би што спремнији дочекали почетак највеће лиге на свету.

Слегла се прашина на Острву после Светског првенства, Енглеска је играла полуфинале, и сада је време да се сви клубови, као и навијачи, окрену клупским дешавањима.

Улазимо у практично последње две седмице прелазног рока на Острву, тако да пред улазак у циљну равнину можемо да направимо кратак пресек око тога шта су до сада урадили највећи клубови у Енглеској. Такозвана Велика шесторка.

МАНЧЕСТЕР СИТИ

Пеп Гвардиола делује много смиреније него у претходна два лета. Није одавао знаке нервозе. Сада жели да испроба и млађе снаге да види шта може од њих да очекује. Његових седморица играча су играла у полуфиналу Светског првенства и неће се вратити у тим до недељу дана пред почетак шампионата. То би могло да отвори шансу Ејмерику Лапорту и Ријаду Марезу у отварајућим утакмицама.

Довођење Мареза био је велики део посла. Ријад је стигао из Лестера за 67.800.000 евра. Грађани га виде и у средини терена. То што је Жоржињо промакао Ситију кроз руке је био велики ударац и сада Сити тражи алтернативе на тој позицији. Раније је и Фред измакао и отишао у Манчестер Јунајтед. Као могуће појачање Ситија помињао се Матео Ковачић који жели да напусти Реал Мадрид. Ту су и Миралем Пјанић и Родриго Бентанкур из Јувентуса. Све су гласније спекулације да је Сити претекао Челси и Барсу у трци за Пјанићевпотпис. Још једно од имена које се генерално помиње је и Вилфред Заха. Углавном, позиција централног везног играча биће приоритет за Грађане.

Алекс Зинченко жели да напусти клуб и могао би да оде у Вулверхемптон или Фулам. Џо Харт такође треба да пронађе нови клуб. И неколико млађих играча ће отићи на позајмице.

Сити отвара Премијер лигу 12. августа на гостовању Арсеналу.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД

Жозе Мурињо је већ пронашао изговор за овај прелазни рок у Светском првенству јер је много његових играча играло на Мундијалу. И већ је најавио да би Ђаволи могли да имају проблеме на припремним утакмицама против Милана, Ливерпула и Реал Мадрида. На Мундијалу је играло 12 играча, а и повратак у тим Алексиса Санчеза је одложен.

И то омета припреме Ђавола. Давид Де Хеа, Немања Матић и Фред ће се придружити тиму следеће седмице и могли би да буду једини играчи са Мундијала који ће почетки први меч за Ђаволе у Премијер лиги.

Највеће појачање овога лета Манчестер је довео у лику Бразилца Фреда који је стигао из Шахтјора за 59.000.000 евра. Украли су га Ђаволи испред носа Ситију. Друго највеће појачање је Диого Далот из Порта, бек плаћен 19.000.000 евра. За многе непознаница, али вероватно Мурињо зна зашто је направио овај корак.

Дејли Блинд је отишао у Ајакс за 16.000.000 евра. Антони Марсијал је потврдио да жели да иде из Јунајтеда. Лук Шо може себи да допусти да чека јер улази у последњу годину уговора и има добру позицију.

Као могуће појачања Јунајтеда овога лета помињали су се, између осталог, и Тоби Ајдерверелд, ДениРоуз, Алекс Сандро (близу ПСЖ-а), Вилијан (близу Барселоне), Анте Ребић, Жоел Переира и Сергеј МилинковићСавић.

Јунајтед први меч игра против Лестера 10. авугста код куће.

ТОТЕХНЕМ

Тотенхем је дао много играча на прошлом Светском првенству па ће скоро цео први тим стићи у тим тек недељу дана пред почетак Премијер лиге. Зато би Тотенхем могао да буде потенцијална мина за клађење у првом колу. Али, у клубу верују да су њиховим играчима потребне мале припреме јер су тренирали цело лето.

Тотенхем још није довео појачање овога лета, а као могуће опције за Спарсе помињу се Вилфред Заха и Џек Грилиш. Провлачи се и име Антонија Марсијала. Маурисио Покетино верује да ће му ова два појачања бити довољна. Спарси су ово лето провели у својој омиљеној игри - продужеци уговора. Потписали су их многи играчи, између осталих Кејн, Ламела, Сон...

Клуб би могли да напусте Тоби Алдервејрелд, Муса Дембеле и Дени Роуз.

Спарси први меч играју у гостима против Њукасла 11. августа

ЛИВЕРПУЛ

Јирген Клоп је у веома добром расположењу ових дана и то не треба да нас чуди. Добио је појачања за која верује да су му потребна, тако да не треба очекивати нека велика појачања у последњим данима прелазног рока. Ако их и буде, онда би то могао да буде Набил Фекир.

Редси су одрадили велики посао до сада на пијаци - стигли су Ђердан Шаћири (14.700.000), Фабињо(45.000.000), Наби Кеита (60.000.000) и голман Алисон Бекер који је за 62.500.000 евра (плус бонуси) стигао из Роме и постао нови светски рекордер када су чувари мреже у питању. Клоп је разбио касицу-прасицу овога лета. Имена која су се везивала или се и даље везују за Редсе су Макс Мајер и Кристијан Пулишић, док се помиње да би Симон Мињоле могао да буде замена за Јаспера Силесена у Барселони ако Холанђанин оде у Рому да замени Алисона. 

Ливерпул сада неће имати саге са одласцима као што је то било са Кутињом, сви носиоци игре су везани уговором.

Редси ће имати припреме у Француској, па у САД-у и на крају ће играти против Наполија и Торина генералке пред Премијер лигу. Први меч у лиги их чека 12. августа против Вест Хема код куће.

ЧЕЛСИ

Стигао је Маурицио Сари и сада се спремају промене. Плавци су отпутовали у Аустралију и ту ће Италијан моћи да види са чиме располаже. Ипак, ту неће моћи да види Азара, Куртоу, Кантеа, Вилијана и Жируа јер су одсутни због Мундијала. Неки би могли и да напусте Стамфорд Бриџ. Сви наведени играчи су носиоци игре, а имају бројне понуде од највећих клубова Европе. Главно је питање кога ће Челси задржати. Азара хоће Реал (помиње се Марсијал као његова замена), као и Куртоу, Вилијан је на мети Барсе, а Жиру би могао у Атлетико Мадрид.

Од свега овога зависи како ће Челси изгледати наредне сезоне.

Највеће појачање овога лета Челси је добио у Жоржињу који је стигао из Наполија за 57.000.000 евра као Саријева жеља.

Доласци ће зависити од одлазака, а Александар Головин је име које се често доводи у везу са Плавцима, као и Миралем Пјанић. Данијеле Ругани би требало да стигне на Стамфорд Бриџ, а помињу се и доласци Гонзала Игуаина, Матије Калдаре, Матијаса Весина, Набила Фекира... Петр Чех је опција за голмана уколико оде Куртоа. Поред Чеха, са Челсијем су се у везу доводили и Каспер Шмајхел, Џо Харт, Пепе Реина, Ђанлуиђи Донарума...

Овде ће све зависити од одлазака.

Челси први меч у Премијер лиги игра против Хадерсфилда у гостима 11. августа.

АРСЕНАЛ

После 22 године нема Арсена Венгера на клупи. Где ћете већу промену. Стигао је Унај Емери и ове сезоне која следи бисмо могли да гледамо мало другачији Арсенал.

Тобџије неће имати проблема са умором због Мундијала. Овога лета су довели Матеа Гендузија из Лоријана за 8.000.000 евра, Сократиса Папастатопулоса за 16.000.000, голмана Бернда Лена за 25.000.000, те Лукаса Тореиру за 30.000.000 из Сампдорије. Стефан Лихштајнер је стигао из Јувентуса као слободан играч.

Арон Рамзи није потписао нови уговор и не показује знаке да ће тако нешто и учинити.

Опције за Арсенал у наредних 18 дана су Андре Гомес, Кингсли Коман, Емил Форсберг, Стивен Нзонзи, Александар Головин, Јан Зомер...

Арсенал 12. августа почиње Премијер лигу код куће против Ситија.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар