Нема клечања док траје химна!

Свлачионица или суспензија! Председник САД Доналд Трамп оштро је осудио играче НФЛ који клече током извођења химне.

Остали спортови 27.07.2018 | 21:30
Нема клечања док траје химна!
Трамп је изјавио да би играчи требало да буду суспендовани на целу сезону без плате, ако буду клечали уочи почетка утакмица.

Управа НФЛ лиге је у мају саопштила да ће изрећи одговарајућу казну члановима екипа који не покажу поштовање према америчкој химни и застави.

Играчи НФЛ су у више наврата клечали за време извођења химне из протеста због бруталности према тамнопутим Американцима, а протести су почели 2016. године. 

Трамп је рекао да не може да верује да се и даље води дебата око тога и позвао је комесара НФЛ лиге да реагује. 

"Зар није у уговору то да играчи морају да стоје мирно, са руком на срцу (код извођења химне). Први пут ако клечиш, пропушташ утакмицу. Други пут ако клечиш, завршио си сезону, без плате", навео је Трамп на Твитеру. 

НФЛ је у мају препоручила играчима да остану у свлачионици ако не желе да стоје током химне. Амерички медији су у четвртак пренели да ће управа Мајами Долфинса суспендовати сваког играча до четири утакмице ако буду протестовали на терену. 

Удружење играча и сама лига НФЛ у саопштењу су навели да раде на заједничком решењу и суспендовали пропис који је важио два месеца.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар