Списак за шпица Звезде све дужи, времена све мање!

Како ствари стоје, црвено-бели ће Судуву напасти са постојећим снагама. А, потом настављају потрагу. . .

Фудбал 23.07.2018 | 22:30
Списак за шпица Звезде све дужи, времена све мање!
Александар Пешић је отишао, Никола Стојиљковић је "ровит", Милан Павков на излазним вратима, а Дејан Јовељић "зелен".

У незавидној ситуацији налази се Владан Милојевић уочи двомеча другог кола квалификација за Лигу шампиона против литванске Судуве. Прва утакмица је већ у уторак у Београду (20.30), а тренер Црвене звезде нема баш неки избор када је у питању позиција центарфора.

Да ли ризиковати са Стојиљковићем - који је ван форме, а могао би и озбиљније да се повреди или саЈовељићем - који као "запета пушка" чека шансу, али је тек упловио у сениорске воде и питање је како би се изборио са притиском који носе европске утакмице црвено-белих или шансу указатиПавкову - који је добио поверење у Летонији против Спартакса када се повредио Стојиљковић, али није искористио неколико добрих прилика за гол.

Или се поново уздати у Ел Фардуа Бена - који је у реваншу са Спартаксом прекомандован са крила у шпиц, што се исплатило када је у 78. минуту постигао први гол у победи 2:0.

Једно је, ипак, сигурно. Нови нападач неће стићи на време за први дуел са Судувом иако Звезда има право да за предстојећи двомеч пријави једног новог играча до недеље увече, чак и када би он потписао у недељу или понедељак ујутро, тешко да би га Милојевић одмах "бацио у ватру". Евентуално би конкурисао за реванш...

И док стручни штаб размишља кога ставити у шпиц у уторак, спортски и генерални директори црвено-белих, Митар Мркела и Звездан Терзић, имају главобољу око тога кога довести Владану Милојевићу.

Ричмонд Боаћи је прихватио понуђене услове за повратак у Звезду, међутим, Румун са клупе Ђангсуа, Козмин Олароју се противи да га пусти пре него што види како ће се уклопити тек пристигли Едер из Интера. Могућност да репрезентативац Гане поново обуче црвено-бели дрес није потпуно отпала, али су из дана у дан све мање шансе...

Паралелно са повратком Боаћија појавила се вест и да би Португалац Уго Вијеира могао да се врати у Звезду из Јокохаме, али њему на зиму истиче уговор и велико је питање колики му је мотив да поново заигра у Србији, имајући у виду да је једва дочекао одлазак. Међу потенцијалним кандидатима већ неко време у јавности се помиње Аргентинац Франко Солдано из Унион Санта Феа, а најновија имена су Египћанин Ахмед Хасан из Браге и, по писању портала РСБ, Бразилац Џонатан Кафу, добро познат из времена када је носио дрес Лудогореца.

О Хасану се, међутим, пише и као великој жељи Олимпијакоса који је спреман да плати Браги 3.000.000 евра, што црвено-бели не могу да испрате, док је Кафу прошлог лета прешао у Бордо за 7.500.000 евра, па је и у његовом случају питање може ли Звезда да испуни све финансијске услове.

Видећемо шта ће донети наредни дани. Требало би да Звезда може против Судуве без још једног центарфора, међутим, за наредну рунду квалификација за Лигу шампиона биће јој неопходан голгетер спреман да реши утакмицу.

Павков иде у Примеру?

Високи Милан Павков каријеру би могао да настави у Ваљадолиду, пишу шпански медији и наводе да је клуб из Примере спреман да понуди српском нападачу четворогодишњи уговор уз плату 400.000 евра. Наводно, Црвена звезда за овај трансфер тражи 3.000.000 евра - одмах, а не у ратима, што љубичасто-бели не могу да испуне, па би преговори могли да буду настављени после двомеча црвено-белих са Судувом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар