Spisak za špica Zvezde sve duži, vremena sve manje!

Kako stvari stoje, crveno-beli će Suduvu napasti sa postojećim snagama. A, potom nastavljaju potragu. . .

Fudbal 23.07.2018 | 22:30
Spisak za špica Zvezde sve duži, vremena sve manje!
Aleksandar Pešić je otišao, Nikola Stojiljković je "rovit", Milan Pavkov na izlaznim vratima, a Dejan Joveljić "zelen".

U nezavidnoj situaciji nalazi se Vladan Milojević uoči dvomeča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv litvanske Suduve. Prva utakmica je već u utorak u Beogradu (20.30), a trener Crvene zvezde nema baš neki izbor kada je u pitanju pozicija centarfora.

Da li rizikovati sa Stojiljkovićem - koji je van forme, a mogao bi i ozbiljnije da se povredi ili saJoveljićem - koji kao "zapeta puška" čeka šansu, ali je tek uplovio u seniorske vode i pitanje je kako bi se izborio sa pritiskom koji nose evropske utakmice crveno-belih ili šansu ukazatiPavkovu - koji je dobio poverenje u Letoniji protiv Spartaksa kada se povredio Stojiljković, ali nije iskoristio nekoliko dobrih prilika za gol.

Ili se ponovo uzdati u El Fardua Bena - koji je u revanšu sa Spartaksom prekomandovan sa krila u špic, što se isplatilo kada je u 78. minutu postigao prvi gol u pobedi 2:0.

Jedno je, ipak, sigurno. Novi napadač neće stići na vreme za prvi duel sa Suduvom iako Zvezda ima pravo da za predstojeći dvomeč prijavi jednog novog igrača do nedelje uveče, čak i kada bi on potpisao u nedelju ili ponedeljak ujutro, teško da bi ga Milojević odmah "bacio u vatru". Eventualno bi konkurisao za revanš...

I dok stručni štab razmišlja koga staviti u špic u utorak, sportski i generalni direktori crveno-belih, Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić, imaju glavobolju oko toga koga dovesti Vladanu Milojeviću.

Ričmond Boaći je prihvatio ponuđene uslove za povratak u Zvezdu, međutim, Rumun sa klupe Đangsua, Kozmin Olaroju se protivi da ga pusti pre nego što vidi kako će se uklopiti tek pristigli Eder iz Intera. Mogućnost da reprezentativac Gane ponovo obuče crveno-beli dres nije potpuno otpala, ali su iz dana u dan sve manje šanse...

Paralelno sa povratkom Boaćija pojavila se vest i da bi Portugalac Ugo Vijeira mogao da se vrati u Zvezdu iz Jokohame, ali njemu na zimu ističe ugovor i veliko je pitanje koliki mu je motiv da ponovo zaigra u Srbiji, imajući u vidu da je jedva dočekao odlazak. Među potencijalnim kandidatima već neko vreme u javnosti se pominje Argentinac Franko Soldano iz Union Santa Fea, a najnovija imena su Egipćanin Ahmed Hasan iz Brage i, po pisanju portala RSB, Brazilac Džonatan Kafu, dobro poznat iz vremena kada je nosio dres Ludogoreca.

O Hasanu se, međutim, piše i kao velikoj želji Olimpijakosa koji je spreman da plati Bragi 3.000.000 evra, što crveno-beli ne mogu da isprate, dok je Kafu prošlog leta prešao u Bordo za 7.500.000 evra, pa je i u njegovom slučaju pitanje može li Zvezda da ispuni sve finansijske uslove.

Videćemo šta će doneti naredni dani. Trebalo bi da Zvezda može protiv Suduve bez još jednog centarfora, međutim, za narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona biće joj neophodan golgeter spreman da reši utakmicu.

Pavkov ide u Primeru?

Visoki Milan Pavkov karijeru bi mogao da nastavi u Valjadolidu, pišu španski mediji i navode da je klub iz Primere spreman da ponudi srpskom napadaču četvorogodišnji ugovor uz platu 400.000 evra. Navodno, Crvena zvezda za ovaj transfer traži 3.000.000 evra - odmah, a ne u ratima, što ljubičasto-beli ne mogu da ispune, pa bi pregovori mogli da budu nastavljeni posle dvomeča crveno-belih sa Suduvom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar