ПЛ БиХ: Жељо и Крупа славили, реми Звијезде 09 на дебију!

Одиграна су три сусрета првог кола Премијер лиге БиХ. Жељезничар бољи од ГОШК-а, Крупа сјајна код куће против Челика, а Звијезда 09 слави први, историјски, бод у елитном рангу бх. фудбала.

Фудбал 21.07.2018 | 20:40
ПЛ БиХ: Жељо и Крупа славили, реми Звијезде 09 на дебију!
Прво коло Премијер лиге отворено је мечевима у Габели, Добој-Какњу и Крупи на Врбасу гдје је виђена, ако не најбоља, онда сигурно најефикаснија утакмица.

Херој побједе тима из кањона Тијесно је Елвир Кољић који је постигао два поготка и тако се на најбољи могући начин вратио на терен након тешке повреде кољена.

КРУПА - ЧЕЛИК 3:1 (2:1)

Домаћи су у вођство дошли већ у петој минути када је погодио Макитан, који је био највиши у скоку након корнера Милановића. У 21. минути Крупа је удвостручила предност, а овај пут је након прекида погодио Кољић, а само три минута касније Челик преко поготком Дедића смањује резултат.

Крупа је у наставку меча одбила нападе гостију у успјела у 71. минути поставити коначних 3:1 за прву побједу у новој сезони.

Побједу у премијерном мечу у новој сезони је уписао и сарајевски Жељезничар. "Плави" су се у Габели мучили са жилавим домаћином и веома високом температуром све до 75. минута када је Асим Зец поставио коначних:

ГОШК - ЖЕЉЕЗНИЧАР 0:1 (0:0)

Меч у Габели са трибина је посматрао и Здравко Мамић који је са шалом око врата бодрио домаћине.

Нови премијерлигаш из Етно села Станишићи и актуелни шампион Републике Српске је у Добој-Какњу одиграо свој први, историјски, меч у друштву најбољих бх. клубова.

Звијезда је против знатно искусније екипе Младости имала подређену улогу у већем дијелу сусрета, али је сјајном организацијом у одбрани успјела да сачува своју мрежу и остане непоражена.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 1. КОЛО:

ГОШК - Жељезничар 0:1 (0:0)
/Зец 75/

Крупа - Челик 3:1 (2:1)
/Макитан 4, Кољић 20,71 - Дедић 23/

Младост - Звијезда 09 0:0

Слобода - Зрињски (20.00)

у недјељу

Радник - Сарајево (17.30)
Широки Бријег - Тузла сити (20.30)

ТАБЕЛА: Крупа 3 (+1), Жељезничар 3 (+1), Младост 1 (+1), Звијезда 1 (+1), Зрињски, Широки Бријег, Слобода, Сарајево, Радник, Тузла сити, ГОШК, Челик.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар