Клоп тестира Марковића и Грујића, а Кардиф чека!

Српски интернационалци део су Ливерпуловог тима на турнеји по Америци. Повратник у Премијер лигу очекује долазак везисте после тог пута.

Фудбал 21.07.2018 | 20:15
Клоп тестира Марковића и Грујића, а Кардиф чека!
Иако прошле године није рачунао на њих и послао их на позајмице, менаџер Ливерпула Јирген Клоп повео је у САД обојицу српских играча "у црвеном".

Лазар Марковић (24) био је од доласка на Енфилд 2014. године на четири позајмице (Фенербахче, Спортинг, Хал и Андерлехт), а овог лета почиње последњу годину уговора са "Редсима".

Брзоноги Србин добро је почео припреме за сезону 2018/19 и у припремној утакмици против Блекбурна постигао и гол, на асистенцију Данијела Стариџа, који такође одавно није у првом плану на Енфилду.

Заједно са Марковићем, у авиону за САД је био и Марко Грујић (22), који се прикључио екипи после кратког одмора од Мундијала у Русији.

Грујић је минулу полусезону провео на позајмици у друголигашу Кардифу, са Велшанима ушао у Премијер лигу и ни његов статус још није решен, иако је било најављивано да ће се вратити у тим Нила Ворнока.

Штавише, менаџер Кардифа изјавио је у суботу да са оптимизмом очекује Грујићев повратак.

"Увек сам оптимиста, то морате бити у мојим годинама. Мало смо 'танки' у средини терена, јер у прошлој припремној утакмици није играо ни Арон Гунарсон. И то очигледно показује да морамо да доведемо још неког играча на тој позицији", изјавио је рекордер острвског фудбала у броју повратака у Премијер лигу.

Грујић је у дресу Кардифа одиграо 14 утакмица и постигао један гол. Да ли ће у истој опреми играти и у Премијер лиги - биће познато најкасније следећег викенда, до када ће Ливерпул играти припремне мечеве против Борусије Дортмунд (недеља), Манчестер ситија (среда) и Манчестер јунајтеда (субота).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар