Видео: Вијест од 10.000.000!

Канадски 17-годишњак најскупљи играч МЛС лиге - иде у Бајерн! Алфонсо Дејвис на цени.

Фудбал 23.07.2018 | 13:15
Видео: Вијест од 10.000.000!
Баварци трљају очи. Ништа им није јасно. Али не мора ни да им буде. Превише је Бајерн озбиљан клуб да би се залетао тек тако и нема сумње да су у Минхену провели недеље анализирајући Алфонса Дејвиса док нису схватили да је баш он тај који треба немачком шампиону!

Медији преко баре наиме пишу да је Бајерн на прагу куповине 17-годишњег канадског крила, без дилеме највеће талента МЛС лиге. Толико талентованог да су Немци наводно спремни да одмах изваде 10.000.000 евра на сто, а потом можда и појачају укупну цену са премијама.

А ко је у питању? Алфонсо Дејвис игра за Ванкувер, а иако ће тек у новембру прославити 18. рођендан већ је сакупио и шест утакмица за сениорску репрезентацију Канаде. Дуго се већ спекулише да је на оку највећих европских клубова, помињали су се и Реал, ПСВ, Манчестер јунајтед, можда највише енглески Хадерсфилд. Али, изгледа да је Бајерн први стигао до циља.

Додуше, Дејвис вероватно не би одмах допутовао у Минхен, већ би би остао у Ванкуверу до јануара, а тек онда прешао испрва у У19 и У23 селекције Немачке. Јер иако је сасвим могуће да ће постати најскупљи трансфер у историји МЛС лиге треба и Дејвис да буде свестан да је у односу на то првенство Бундеслига сасвим други универзум.

Он је млад, брз, може да направи хаос по крилу, али није баш навикао да игра дефанзиву…  А сигурно ни да се рва са најбољим европским дефанзивцима.

Ипак, пратићемо помно. Бајерн не даје паре случајно.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар