Video: Vijest od 10.000.000!

Kanadski 17-godišnjak najskuplji igrač MLS lige - ide u Bajern! Alfonso Dejvis na ceni.

Fudbal 23.07.2018 | 13:15
Video: Vijest od 10.000.000!
Bavarci trljaju oči. Ništa im nije jasno. Ali ne mora ni da im bude. Previše je Bajern ozbiljan klub da bi se zaletao tek tako i nema sumnje da su u Minhenu proveli nedelje analizirajući Alfonsa Dejvisa dok nisu shvatili da je baš on taj koji treba nemačkom šampionu!

Mediji preko bare naime pišu da je Bajern na pragu kupovine 17-godišnjeg kanadskog krila, bez dileme najveće talenta MLS lige. Toliko talentovanog da su Nemci navodno spremni da odmah izvade 10.000.000 evra na sto, a potom možda i pojačaju ukupnu cenu sa premijama.

A ko je u pitanju? Alfonso Dejvis igra za Vankuver, a iako će tek u novembru proslaviti 18. rođendan već je sakupio i šest utakmica za seniorsku reprezentaciju Kanade. Dugo se već spekuliše da je na oku najvećih evropskih klubova, pominjali su se i Real, PSV, Mančester junajted, možda najviše engleski Hadersfild. Ali, izgleda da je Bajern prvi stigao do cilja.

Doduše, Dejvis verovatno ne bi odmah doputovao u Minhen, već bi bi ostao u Vankuveru do januara, a tek onda prešao isprva u U19 i U23 selekcije Nemačke. Jer iako je sasvim moguće da će postati najskuplji transfer u istoriji MLS lige treba i Dejvis da bude svestan da je u odnosu na to prvenstvo Bundesliga sasvim drugi univerzum.

On je mlad, brz, može da napravi haos po krilu, ali nije baš navikao da igra defanzivu…  A sigurno ni da se rva sa najboljim evropskim defanzivcima.

Ipak, pratićemo pomno. Bajern ne daje pare slučajno.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar