Прави се ''црногорски Голден Стејт''!

Морнар ангажовао тројицу Американаца! У питању су Карингтон, Шепард и Спајт. . .

Кошарка 23.07.2018 | 12:30
Прави се ''црногорски Голден Стејт''!
Прошле године Дерик Нидам је носио игру Морнара из Бара. Међутим, сјајни шутер је одлучио да прихвати понуду Монака и каријеру настави у Француској.

Међутим, црногорски шампион је експрено реаговао и пронашао замену. Према писању портала„баскетбаллспхере.цом“ Морнар је ангажовао тројицу нових играча.

Нови кошаркаш Барана је бек Кадиа Карингтон (23, 193цм) дипломца универзитета Ситон Хол, који је прошле сезоне у НЦАА имао просек од 15.6 поена, 4.4 асистенције и 3.1 скокова.

Момак из Бруклина који је на тек завршеној Летњој лиги у Лас Вегасу играо за Детроит, није једино прекоокеанско појачање Морнара. Црногорски шампион пазарио је такође крило Винстона Шепарда (25, 203цм) и бека Андреа Спајта (23, 191цм).

Шепард, прошлогодишњи члан Санта Круз Вориорса, у Развојној лиги је уписао просеке од 9.5 поена, 5.9 скокова и 2.5 асистенција у 19 мечева, да би сезону завршио у новезеландској екипи Кантербери Ремс. Шепард поседује европско искуство јер је по дипломирању на Сан Дијего Стејту, једну сезону (2016-2017) провео у Алби Фехервар. Том тиму је с просеком од 11.6 поена, 6.1 скокова и 3.1 асистенција помогао да освоји мађарску “дуплу круну”.

Иза Спајта који је играо две сезоне на Саут Пленс колеџу (ЊЦАА) и једну годину на Аризони Стејт, је фантастична сезона у Северном Колораду за који је бележио у просеку 22.5 поена, 2.7 скокова и 2.7 асистенција, уз 40 одсто успешности у шуту за три поена.

„Очекујемо још појачања. Сви ће бити изненађени нашим стилом игре. Немојте се запрепастити када добијете Голден Стејт из Бара“, рекао је у изјави за „баскетбаллспехере.цом“ Ђоко Павићевић, један од главних људи у Морнару

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар