Pravi se ''crnogorski Golden Stejt''!

Mornar angažovao trojicu Amerikanaca! U pitanju su Karington, Šepard i Spajt. . .

Košarka 23.07.2018 | 12:30
Pravi se ''crnogorski Golden Stejt''!
Prošle godine Derik Nidam je nosio igru Mornara iz Bara. Međutim, sjajni šuter je odlučio da prihvati ponudu Monaka i karijeru nastavi u Francuskoj.

Međutim, crnogorski šampion je ekspreno reagovao i pronašao zamenu. Prema pisanju portala„basketballsphere.com“ Mornar je angažovao trojicu novih igrača.

Novi košarkaš Barana je bek Kadia Karington (23, 193cm) diplomca univerziteta Siton Hol, koji je prošle sezone u NCAA imao prosek od 15.6 poena, 4.4 asistencije i 3.1 skokova.

Momak iz Bruklina koji je na tek završenoj Letnjoj ligi u Las Vegasu igrao za Detroit, nije jedino prekookeansko pojačanje Mornara. Crnogorski šampion pazario je takođe krilo Vinstona Šeparda (25, 203cm) i beka Andrea Spajta (23, 191cm).

Šepard, prošlogodišnji član Santa Kruz Voriorsa, u Razvojnoj ligi je upisao proseke od 9.5 poena, 5.9 skokova i 2.5 asistencija u 19 mečeva, da bi sezonu završio u novezelandskoj ekipi Kanterberi Rems. Šepard poseduje evropsko iskustvo jer je po diplomiranju na San Dijego Stejtu, jednu sezonu (2016-2017) proveo u Albi Fehervar. Tom timu je s prosekom od 11.6 poena, 6.1 skokova i 3.1 asistencija pomogao da osvoji mađarsku “duplu krunu”.

Iza Spajta koji je igrao dve sezone na Saut Plens koledžu (NJCAA) i jednu godinu na Arizoni Stejt, je fantastična sezona u Severnom Koloradu za koji je beležio u proseku 22.5 poena, 2.7 skokova i 2.7 asistencija, uz 40 odsto uspešnosti u šutu za tri poena.

„Očekujemo još pojačanja. Svi će biti iznenađeni našim stilom igre. Nemojte se zaprepastiti kada dobijete Golden Stejt iz Bara“, rekao je u izjavi za „basketballspehere.com“ Đoko Pavićević, jedan od glavnih ljudi u Mornaru

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar