Опростио им је шавове на глави!

Бас Дост је опет играч Спортинга! Како се само ситуација обрнула од оне фотографије…

Фудбал 23.07.2018 | 08:00
Опростио им је шавове на глави!
Слутило је на распад европског великана. Али нова управа Спортинга на челу са Соузом Кинтром обавила је невероватан посао за ова два месеца, па је Бас Дост – један од играча који су највише пропатили приликом оног хулиганског пира у тренинг центру клуба – постао последњи у низу фудбалера који је решио да опрости и врати се у Лисабон.

Данас и званично: Бас Дост је потписао нови, трогодишњи уговор са лисабонским Лавовима. Као и обично кад су португалски клубови у питању, објављено је да ће слобода 29-годишњег нападача убудуће коштати 60.000.000 евра (тако је било и по слову старог уговора), иако је јасно да то нико неће платити.

Али је барем јасно да Дост неће отићи без динара обештећења, а после свих силних препуцавања са бившим председником Бруном де КарваљомХоланђанин је био у првој групи играча који су тражили раскид уговора. Кад јеДе Карваљо смењен, а хулигани ухапшени, већина се вратила.

Ногу је повукао капитен Бруно Фернандеш, сада је то учинио и Дост, док се још не зна шта ће бити са Желсоном Мартинсом. Он је ближи одласку, али уз обештећење, а не као слободан играч. Уосталом и  Вуверхемптон је пристао да плати обештећење за Руија Патрисија, иако га је првобитно довео без надокнаде Спортингу. Бетис је дао 25.000.000 за Вилијама Карваља, а и он је умало побегао. У међувремену је Спортинг довео и Нанија.

Много се лакше дише на стадиону “Жоао Алваладе”. Дост можда није светска класа, али је у последње две године постигао чак 70 голова за Лавове. Потом су му због тих вандала ушивали ране на лобањи, али је он свеједно остао веран Спортингу. И то нешто значи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар