Oprostio im je šavove na glavi!

Bas Dost je opet igrač Sportinga! Kako se samo situacija obrnula od one fotografije…

Fudbal 23.07.2018 | 08:00
Oprostio im je šavove na glavi!
Slutilo je na raspad evropskog velikana. Ali nova uprava Sportinga na čelu sa Souzom Kintrom obavila je neverovatan posao za ova dva meseca, pa je Bas Dost – jedan od igrača koji su najviše propatili prilikom onog huliganskog pira u trening centru kluba – postao poslednji u nizu fudbalera koji je rešio da oprosti i vrati se u Lisabon.

Danas i zvanično: Bas Dost je potpisao novi, trogodišnji ugovor sa lisabonskim Lavovima. Kao i obično kad su portugalski klubovi u pitanju, objavljeno je da će sloboda 29-godišnjeg napadača ubuduće koštati 60.000.000 evra (tako je bilo i po slovu starog ugovora), iako je jasno da to niko neće platiti.

Ali je barem jasno da Dost neće otići bez dinara obeštećenja, a posle svih silnih prepucavanja sa bivšim predsednikom Brunom de KarvaljomHolanđanin je bio u prvoj grupi igrača koji su tražili raskid ugovora. Kad jeDe Karvaljo smenjen, a huligani uhapšeni, većina se vratila.

Nogu je povukao kapiten Bruno Fernandeš, sada je to učinio i Dost, dok se još ne zna šta će biti sa Želsonom Martinsom. On je bliži odlasku, ali uz obeštećenje, a ne kao slobodan igrač. Uostalom i  Vuverhempton je pristao da plati obeštećenje za Ruija Patrisija, iako ga je prvobitno doveo bez nadoknade Sportingu. Betis je dao 25.000.000 za Vilijama Karvalja, a i on je umalo pobegao. U međuvremenu je Sporting doveo i Nanija.

Mnogo se lakše diše na stadionu “Žoao Alvalade”. Dost možda nije svetska klasa, ali je u poslednje dve godine postigao čak 70 golova za Lavove. Potom su mu zbog tih vandala ušivali rane na lobanji, ali je on svejedno ostao veran Sportingu. I to nešto znači.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar