Готово: Малком је једанаесто појачање Роме!

Оде Вучица на преко 115. 000. 000 евра! Већ данас се очекује долазак у Рим, медицински прегледи до понедељка.

Фудбал 21.07.2018 | 17:45
Готово: Малком је једанаесто појачање Роме!
Рома је уловила Малкома!

Бразилац који је прво виђен у Интеру, па у Фуламу, па Евертону, на крају ће задужити опрему римске Вучице! Рома је почела да троши новац зарађен од продаје Алисона Бекера у Ливерпул и довела једанаесто појачање овог лета. Уједно и решила кризно питање десног крила, за које су се везивали бројна имена – одДепаја и Суса, до Берардија и Кјезе.

Медијасет је објавио све детаље трансфера: Бордо добија обештећење од 35.000.000 евра, плус још 2.500.000 евра у реалним бонусима, док ће Бразилац зарађивати 2.500.000 евра по сезони, највероватније у наредних пет година.

Пресудну улогу у овом трансферу имао је управо Малком, који је је пожелео да заигра у Роми оног тренутка када је стигла званична понуда. Практично је све било спремно за трансфер у Евертон, али онда када је Монћи покуцао на Бордоова врата – све се окренуло за 180 степени.

Малкома у Риму чекају већ данас, а медицински прегледи биће заказани најкасније до понедељка. Рома сада у офанзивној линији има Едина Џека, Патрика Шика, Дијега Перотија, Стефана Ел Шаравија, Џенгиз Ундера, Џастина Клајверта и Грегоара Дефрела, па је реано да ће неко из старе гарде (Пероти, Ел Шарави, Дефрел) вероватно отићи из клуба у наредним седмицама.

Рома је у досадашњем прелазном року ангажовала чак десет нових играча и то су: Пасторе, Клајверт, Сантон, Ћорић, Бјанда, Кристанте, Заниоло, Миранте, Фузато и Маркано. Са Малкомовим трансфером Рома је досад потрошила преко 115.000.000 евра, не рачунајући новац који наредног лета мора да буде плаћен за трансфер Брајана Кристантеа, што је још готово 25.000.000 евра. 

После Малкома, Рома планира да до краја следеће недеље реши питање голмана, а ту је први пик сада дефинитивно Швеђанин из Копенхагена Робин Олсен, пошто је Алфонс Ареола изгледа недостижан. Вучица даје 12.000.000 евра за њега, Копенхаген тражи четири милиона више, али би договори требало да се окончају позитивно до наредног петка.  

Рома се не зауставља! 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар