Gotovo: Malkom je jedanaesto pojačanje Rome!

Ode Vučica na preko 115. 000. 000 evra! Već danas se očekuje dolazak u Rim, medicinski pregledi do ponedeljka.

Fudbal 21.07.2018 | 17:45
Gotovo: Malkom je jedanaesto pojačanje Rome!
Roma je ulovila Malkoma!

Brazilac koji je prvo viđen u Interu, pa u Fulamu, pa Evertonu, na kraju će zadužiti opremu rimske Vučice! Roma je počela da troši novac zarađen od prodaje Alisona Bekera u Liverpul i dovela jedanaesto pojačanje ovog leta. Ujedno i rešila krizno pitanje desnog krila, za koje su se vezivali brojna imena – odDepaja i Susa, do Berardija i Kjeze.

Medijaset je objavio sve detalje transfera: Bordo dobija obeštećenje od 35.000.000 evra, plus još 2.500.000 evra u realnim bonusima, dok će Brazilac zarađivati 2.500.000 evra po sezoni, najverovatnije u narednih pet godina.

Presudnu ulogu u ovom transferu imao je upravo Malkom, koji je je poželeo da zaigra u Romi onog trenutka kada je stigla zvanična ponuda. Praktično je sve bilo spremno za transfer u Everton, ali onda kada je Monći pokucao na Bordoova vrata – sve se okrenulo za 180 stepeni.

Malkoma u Rimu čekaju već danas, a medicinski pregledi biće zakazani najkasnije do ponedeljka. Roma sada u ofanzivnoj liniji ima Edina Džeka, Patrika Šika, Dijega Perotija, Stefana El Šaravija, Džengiz Undera, Džastina Klajverta i Gregoara Defrela, pa je reano da će neko iz stare garde (Peroti, El Šaravi, Defrel) verovatno otići iz kluba u narednim sedmicama.

Roma je u dosadašnjem prelaznom roku angažovala čak deset novih igrača i to su: Pastore, Klajvert, Santon, Ćorić, Bjanda, Kristante, Zaniolo, Mirante, Fuzato i Markano. Sa Malkomovim transferom Roma je dosad potrošila preko 115.000.000 evra, ne računajući novac koji narednog leta mora da bude plaćen za transfer Brajana Kristantea, što je još gotovo 25.000.000 evra. 

Posle Malkoma, Roma planira da do kraja sledeće nedelje reši pitanje golmana, a tu je prvi pik sada definitivno Šveđanin iz Kopenhagena Robin Olsen, pošto je Alfons Areola izgleda nedostižan. Vučica daje 12.000.000 evra za njega, Kopenhagen traži četiri miliona više, ali bi dogovori trebalo da se okončaju pozitivno do narednog petka.  

Roma se ne zaustavlja! 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar