Мирабели и Гатузо преговарају с Бенземом!

Али, све зависи од нових газда Милана. . .  Ситуација прилично замршена.

Фудбал 22.07.2018 | 22:00
Мирабели и Гатузо преговарају с Бенземом!
Бољи дани чекају Милан. После одлуке да се преиначи суспензија из европских клупских такмичења и дозволи учешће у Лиги Европе, али и велике промене руководећих кадрова у клубу, први оперативци Милана поново су у пуном погону и настављају потрагу за адекватним појачањима.

Италијански Скај открива да су спортски директор Масимо Мирабели и тренер Ђенаро Гатузо још у понедељак обавили разговор с агентима Карима Бенземе и посредником Лудовиком Фатицом. Састанак је одржан у Миланелу, после чега су Бенземини представници дали зелено светло да се настави прича, односно да се крене у званичне разговоре с Реаловом управом.

Милан је спреман да направи велике ствари због Карима Бенземе и то је оно што се, изгледа, Реаловом голгетеру највише допада. Не само да је Милан спреман да изједначи уговор који Бензема има у редовима европског шампиона – три године, 9.000.000 евра по сезони, плус бонуси – већ би понуда садржала и додатну годину, али није познато да ли под истим или другачијим условима!

Бензема је спреман за промену пошто је из клуба отишао Зинедин Зидан, под чијом је директном заштитом био последње две године. Подсетимо, Реалови навијачи су желели да француски голгетер оде и на тој релацији односи су били врло хладни. Бензема је неколико пута био чашћаван и звиждуцима са трибина стадиона Сантјаго Бернабеу, али је досад опстао не само захваљујући Зидану, већ и врло блиском односу који Француз има са првим човеком Реала Флорентином Перезом. Управо зато Бензема је уверен да ће у директним разговорима са Перезом успети да избоксује дозволу да окрене нови лист у каријери и пређе у Милан.

Ипак, ситуација је прилично замршена. Неће исход трансфера зависити само од добре воље Реала и његовог председника, већ и од нових власника Милана. Наиме, људи из америчког инвестиционог фонда Елиотразмишљају о томе да ли је Мирабели заслужио поверење пошто је био у блиским односима са претходном власничком структуром на челу са пропалим кинеским бизнисменом Јонгхонгом Лијем, пошто су решени да се што пре реше свих асоцијација на његову кратку и неуспешну владавину на Сан Сиру.

Није само Мирабели под знаком питања, пошто се данима уназад шушка да би клуб могао да преузмеАнтонио Конте. Уколико до тога дође, изгледније је да ће се Милан онда заиста посветити довођењу Алвара Морате, који је млађи од Бенземе, а и већ се доказао у Серији А.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар