Mirabeli i Gatuzo pregovaraju s Benzemom!

Ali, sve zavisi od novih gazda Milana. . .  Situacija prilično zamršena.

Fudbal 22.07.2018 | 22:00
Mirabeli i Gatuzo pregovaraju s Benzemom!
Bolji dani čekaju Milan. Posle odluke da se preinači suspenzija iz evropskih klupskih takmičenja i dozvoli učešće u Ligi Evrope, ali i velike promene rukovodećih kadrova u klubu, prvi operativci Milana ponovo su u punom pogonu i nastavljaju potragu za adekvatnim pojačanjima.

Italijanski Skaj otkriva da su sportski direktor Masimo Mirabeli i trener Đenaro Gatuzo još u ponedeljak obavili razgovor s agentima Karima Benzeme i posrednikom Ludovikom Faticom. Sastanak je održan u Milanelu, posle čega su Benzemini predstavnici dali zeleno svetlo da se nastavi priča, odnosno da se krene u zvanične razgovore s Realovom upravom.

Milan je spreman da napravi velike stvari zbog Karima Benzeme i to je ono što se, izgleda, Realovom golgeteru najviše dopada. Ne samo da je Milan spreman da izjednači ugovor koji Benzema ima u redovima evropskog šampiona – tri godine, 9.000.000 evra po sezoni, plus bonusi – već bi ponuda sadržala i dodatnu godinu, ali nije poznato da li pod istim ili drugačijim uslovima!

Benzema je spreman za promenu pošto je iz kluba otišao Zinedin Zidan, pod čijom je direktnom zaštitom bio poslednje dve godine. Podsetimo, Realovi navijači su želeli da francuski golgeter ode i na toj relaciji odnosi su bili vrlo hladni. Benzema je nekoliko puta bio čašćavan i zvižducima sa tribina stadiona Santjago Bernabeu, ali je dosad opstao ne samo zahvaljujući Zidanu, već i vrlo bliskom odnosu koji Francuz ima sa prvim čovekom Reala Florentinom Perezom. Upravo zato Benzema je uveren da će u direktnim razgovorima sa Perezom uspeti da izboksuje dozvolu da okrene novi list u karijeri i pređe u Milan.

Ipak, situacija je prilično zamršena. Neće ishod transfera zavisiti samo od dobre volje Reala i njegovog predsednika, već i od novih vlasnika Milana. Naime, ljudi iz američkog investicionog fonda Eliotrazmišljaju o tome da li je Mirabeli zaslužio poverenje pošto je bio u bliskim odnosima sa prethodnom vlasničkom strukturom na čelu sa propalim kineskim biznismenom Jonghongom Lijem, pošto su rešeni da se što pre reše svih asocijacija na njegovu kratku i neuspešnu vladavinu na San Siru.

Nije samo Mirabeli pod znakom pitanja, pošto se danima unazad šuška da bi klub mogao da preuzmeAntonio Konte. Ukoliko do toga dođe, izglednije je da će se Milan onda zaista posvetiti dovođenju Alvara Morate, koji je mlađi od Benzeme, a i već se dokazao u Seriji A.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar