Званично: Бјелица је Краљ! Иде код Дивца!

Као некада, нема спавања – Бјелица код Богдановића у Кингсима! Немања Бјелица договорио је трогодишњу сарадњу са Сакраменто Кингсима вредну 20,5 милиона долара.  Још један Србин је "краљ" - Немања Бјелица! Бјелица договорио трогодишњу сарадњу са Сакраменто Кингсима.  Чека се само да се потпише уговор. . .

Кошарка 21.07.2018 | 14:45
Званично: Бјелица је Краљ! Иде код Дивца!
Постојала је могућност да се 'Професор' после три године у најјачој лиги света врати у Европу, пошто је одбио једногодишњи уговор од Филаделфија 76ерса, али су Владе Дивац, генерални менаџер Кингса, и његов асистент Предраг Стојаковић успели да га убеде да дође у Калифорнију.

"Провео сам доста времена у разговору са Владем, а он је неко ко је икона у нашој земљи. Има уникатну перспективу онога што је потребно да урадите да бисте били успешни у НБА лиги, односно тачно зна шта играч треба да ради у таквој ситуацији. Вера и посвећеност комплетне франшиза одушевила је мене и моју породицу, даћу све од себе да помогнем Кингсима и будем део друштва Сакрамента", рекао је Бјелица.

Бели ће тако поново играти са репрезентативним другом Богданом Богдановићем, с којим је био саиграч у редовима Фенербахчеа, а ми ћемо поново имати српски тандем у редовима Кингса после готово две деценије, баш после Влада и Пеђе.

Немања има 30 година, може да покрива неколико позиција и биће сјајно појачање и подршка младим играчима Сакрамента.

Ипак, најважније је да ће момак из новобеоградског Блока 70 напокон добити простор да покаже зашто је био МВП Евролиге.

Такође, Сакраменто је претходне ноћи договорио и долазак плејмејкера Јогија Ферела из Далас Меверикса, с којим је потписан уговор на две сезоне.

Немања Бјелица каријеру наставља у Сакраменто Кингсима, сазнаје амерички портал "Yахоо спортс" из извора блиских клубу.

Српски репрезентативац договорио је трогодишњу сарадњу вредну 20,5 милиона долара. Између Европе и Америке, Бјелица је, ипак, изабрао НБА, у којој наступа од 2015.

Српски кошаркаш био је близу преласка из Минесоте у Филаделфију, али је обавестио Сиксерсе да због породичних разлога не жели да потпише једногодишњи уговор са тим клубом. Иако се спекулисало да је Бјелица на путу повратка у Европу, "Yахоо спортс" објавио је да би "Бели" ипак могао да остане у НБА лиги и четврту сезону.

Жеља Кингса да у екипи упаре Немању Бјелицу и Богдана Богдановића могла би да учини франшизу из главног града Калифорније још праћенијом у Европи и Србији, под условом да некадашњи МВП Евролиге и Дивац нађу начин за договор и за (претпоставка је) сарадњу на више сезона.

Подсетимо да је високо позиционирани члан руководства Кингса и Предраг Стојаковић, па би Бјеличиним доласком српска колонија у Сакраменту била још бројнија

Није Филаделфија, Европа ће морати да сачека, али зато јесте - Сакраменто!

После доста размишљања о даљим корацима у будућности, Немања Бјелица успео је да постигне договор са Сакраменто Кингсима за које ће играти наредне три године и тако одлично зарадити! Тачније, на његов банковни рачун слиће се 20.500.000 долара. Истина, амерички медији тврде да му трећа година уговора неће бити гарантована. 

Расплет какав се дефинитивно није очекивао након што је Бјелица ипак одлучио да не потпише уговор са Филаделфијом. Сакраменто је истовремено договорио и двогодишњу сарадњу с некадашњим играчем Даласа Јогијем Ферелом, који ће за две године уговора добити 6.200.000 долара.

Бели ће у новом клубу имати велику српску базу, што ће му засигурно олакшати адаптацију на нови систем. Од генералног менаџера Влада Дивца, преко његове десне руке Пеђе Стојаковића, до саиграчаБогдана Богдановића, са којим је делио добро и зло у националном тиму Србије.

Бјелица нема дилему – изабрао је праву дестинацију за наставак каријере.

„Много времена сам провео у разговору са Владом. Он је икона у нашој земљи, има јединствену перспективу по питању тога шта је потребно да дођеш до успеха у НБА и како играч треба да се покаже у тој ситуацији“, рекао је Бјелица за Yахоо Спортс и наставио:

„Вера целе организације и посвећеност према мојој породици и мени је велика. Спреман сам да урадим све како бих помогао Кингсима и будем део Сакраментовог друштва“.

Србија поново има тандем у Кингсима због којег ће се будити ноћу. Баш као у стара, добра времена саПеђом и Владом...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар