Zvanično: Bjelica je Kralj! Ide kod Divca!

Kao nekada, nema spavanja – Bjelica kod Bogdanovića u Kingsima! Nemanja Bjelica dogovorio je trogodišnju saradnju sa Sakramento Kingsima vrednu 20,5 miliona dolara.  Još jedan Srbin je "kralj" - Nemanja Bjelica! Bjelica dogovorio trogodišnju saradnju sa Sakramento Kingsima.  Čeka se samo da se potpiše ugovor. . .

Košarka 21.07.2018 | 14:45
Zvanično: Bjelica je Kralj! Ide kod Divca!
Postojala je mogućnost da se 'Profesor' posle tri godine u najjačoj ligi sveta vrati u Evropu, pošto je odbio jednogodišnji ugovor od Filadelfija 76ersa, ali su Vlade Divac, generalni menadžer Kingsa, i njegov asistent Predrag Stojaković uspeli da ga ubede da dođe u Kaliforniju.

"Proveo sam dosta vremena u razgovoru sa Vladem, a on je neko ko je ikona u našoj zemlji. Ima unikatnu perspektivu onoga što je potrebno da uradite da biste bili uspešni u NBA ligi, odnosno tačno zna šta igrač treba da radi u takvoj situaciji. Vera i posvećenost kompletne franšiza oduševila je mene i moju porodicu, daću sve od sebe da pomognem Kingsima i budem deo društva Sakramenta", rekao je Bjelica.

Beli će tako ponovo igrati sa reprezentativnim drugom Bogdanom Bogdanovićem, s kojim je bio saigrač u redovima Fenerbahčea, a mi ćemo ponovo imati srpski tandem u redovima Kingsa posle gotovo dve decenije, baš posle Vlada i Peđe.

Nemanja ima 30 godina, može da pokriva nekoliko pozicija i biće sjajno pojačanje i podrška mladim igračima Sakramenta.

Ipak, najvažnije je da će momak iz novobeogradskog Bloka 70 napokon dobiti prostor da pokaže zašto je bio MVP Evrolige.

Takođe, Sakramento je prethodne noći dogovorio i dolazak plejmejkera Jogija Ferela iz Dalas Meveriksa, s kojim je potpisan ugovor na dve sezone.

Nemanja Bjelica karijeru nastavlja u Sakramento Kingsima, saznaje američki portal "Yahoo sports" iz izvora bliskih klubu.

Srpski reprezentativac dogovorio je trogodišnju saradnju vrednu 20,5 miliona dolara. Između Evrope i Amerike, Bjelica je, ipak, izabrao NBA, u kojoj nastupa od 2015.

Srpski košarkaš bio je blizu prelaska iz Minesote u Filadelfiju, ali je obavestio Sikserse da zbog porodičnih razloga ne želi da potpiše jednogodišnji ugovor sa tim klubom. Iako se spekulisalo da je Bjelica na putu povratka u Evropu, "Yahoo sports" objavio je da bi "Beli" ipak mogao da ostane u NBA ligi i četvrtu sezonu.

Želja Kingsa da u ekipi upare Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića mogla bi da učini franšizu iz glavnog grada Kalifornije još praćenijom u Evropi i Srbiji, pod uslovom da nekadašnji MVP Evrolige i Divac nađu način za dogovor i za (pretpostavka je) saradnju na više sezona.

Podsetimo da je visoko pozicionirani član rukovodstva Kingsa i Predrag Stojaković, pa bi Bjeličinim dolaskom srpska kolonija u Sakramentu bila još brojnija

Nije Filadelfija, Evropa će morati da sačeka, ali zato jeste - Sakramento!

Posle dosta razmišljanja o daljim koracima u budućnosti, Nemanja Bjelica uspeo je da postigne dogovor sa Sakramento Kingsima za koje će igrati naredne tri godine i tako odlično zaraditi! Tačnije, na njegov bankovni račun sliće se 20.500.000 dolara. Istina, američki mediji tvrde da mu treća godina ugovora neće biti garantovana. 

Rasplet kakav se definitivno nije očekivao nakon što je Bjelica ipak odlučio da ne potpiše ugovor sa Filadelfijom. Sakramento je istovremeno dogovorio i dvogodišnju saradnju s nekadašnjim igračem Dalasa Jogijem Ferelom, koji će za dve godine ugovora dobiti 6.200.000 dolara.

Beli će u novom klubu imati veliku srpsku bazu, što će mu zasigurno olakšati adaptaciju na novi sistem. Od generalnog menadžera Vlada Divca, preko njegove desne ruke Peđe Stojakovića, do saigračaBogdana Bogdanovića, sa kojim je delio dobro i zlo u nacionalnom timu Srbije.

Bjelica nema dilemu – izabrao je pravu destinaciju za nastavak karijere.

„Mnogo vremena sam proveo u razgovoru sa Vladom. On je ikona u našoj zemlji, ima jedinstvenu perspektivu po pitanju toga šta je potrebno da dođeš do uspeha u NBA i kako igrač treba da se pokaže u toj situaciji“, rekao je Bjelica za Yahoo Sports i nastavio:

„Vera cele organizacije i posvećenost prema mojoj porodici i meni je velika. Spreman sam da uradim sve kako bih pomogao Kingsima i budem deo Sakramentovog društva“.

Srbija ponovo ima tandem u Kingsima zbog kojeg će se buditi noću. Baš kao u stara, dobra vremena saPeđom i Vladom...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar