ЕП: Мађарска мора са Србијом за полуфинале!

Шпанац донео Хрватима 1/4-финале! На Европском првенству у Барселони комплетирана је групна фаза такмичења и познати су сви парови нокаут фазе такмичења.

Остали спортови 21.07.2018 | 14:30
ЕП: Мађарска мора са Србијом за полуфинале!
У групи А, Мађарска је ремизирала са Немачком 4:4 и играће у осмини финала против Холандије, док би ривал у борби за полуфинале, у случају тријумфа, могла да буде селекција Србије.

Истовремено, Италија је славила и у трећем сусрету, декласирала је Грузију 14:3 и директно се пласирала међу четири најбоље екипе на шампионату.

Наши момци су у јутарњем делу програма такође забележили трећу победу, овога пута против Словачке 13:5 и оверили прво место у групи Д, док су Руси били бољи од Румуније 12.7, чиме су заузели другу позицију.

Хрватска и Грчка у директном окршају одлучивали су ко ће директно у четвртину финала из групе Ц, а 'Коцкасти' су највише захваљујући Хавијеру Гарсији, који је четири пута погађао мрежу ривала, сачували максималан учинак – 11:7.

У другом мечу исте групе Холанђани су демолирали селекцију Турске са 22:5 и обезбедили себи пролаз.

Коначно, и група Б донела нам је директну борбу за 'прескакање' једног степеника, а виђена је права драма у окршају домаћина и Црне Горе.

Црногорци су боље почели, имали су предност и после прве деонице, као и на полувремену (5:3), али су онда трећи период изгубили са 3:0 и дозволили Шпанцима да направе преокрет.

Иако су у последњих осам минута игре сада они успели да направе преокрет, гол Алехандра Бустоса на уласку у последњи минут донео је коначних 7:7 и послао 'Соколове' тежим путем до завршнице такмичења.

Шпанија даље иде као прва (1Б), Црна Гора (2Б) је друга, а Француска трећа.

Репрезентација Србије име ривала сазнаће у понедељак, када су на програму мечеви осмине финала, док су борбе за полуфинала заказане за уторак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар