Необично шарено ждријебе Сембер

Божидар Марковић пољопривредник из Бијељине дуго година се бави одгојем коња домаће расе. И ни у сну није сањао да ће кобила Цветка на свијет доњети шарено ждријебе. Коњи су углавном једнобојни или двобојни, а Сембер на себи има необичне шаре као да се природа поиграла бојама.

Република Српска 21.07.2018 | 11:10
Необично шарено ждријебе Сембер
“Укрштен је коњ који је имао мало бијеле шаре, док је кобила браон боје. Ждријебе на себи има више боја и то је нешто што се није десило за педесет година колико се бавим коњима. То је велика радост за моју породицу”, каже Божидар Марковић власник коња

Ово несвакидашње ждребе на имању Марковића увесељава све, па и дјецу из комшилука који га хране шећером и бананама. Божо каже да не планира да га прода иако за њега може добити много новца. Љубав према коњима нико не може ускратити, јер је он свој живот посветио њима.

“Ја само што се нисам родио у јаслама, од малих ногу се бавим тиме и волим коње. Излазимо на трке и освајали смо многе пехаре, а ако Бог да биће их још. Ово ждријебе ће остати код мене, нећу га продати јер је заиста дар природе. Коњи су изузетно чисте животиње, после коња можеш чак пити воду из исте посуде, то све говори”, додаје он.

Сембер је стар шест дана и тек упознаје свијет. Воли да се игра,трчи и већ сад показује способности које имају тркачки коњи. Чини се да је предодређен не само изгледом него и поријеклом да једног дана осваја прве награде, али то ће вријеме показати додаје његов власник.



(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

xx

21.07.2018 09:22

Их цуда невидјена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЗЕ ЛИ НА ЛИСТУ ПОСЛАНИКА

21.07.2018 10:42

Цутао би као и вецина и био би рај за оци и дусу. Има мој глас.

Name

еxит

21.07.2018 09:44

Домаца раса!? Прави назив је Босански брдски коњ.Раса је застицена као аутохтона пасмина.Само да се зна. лп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

21.07.2018 11:47

Можда ти спадаш у ту расу.

Name

Додик

21.07.2018 12:09

...изгледа да му се мајка Бисерка. Имају исту боју косе, а и памет вјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО ЛОЖАЧ

21.07.2018 16:25

Ждријебе јесте необично. Већина лупа у коментарима, само да се нешто каже. Треба нешто и знати, ако вас занима?! Сви коњи који су беле боје рађају се као црна ждребад, са већим или мањим белим површинама по глави или ногама, а бели постају тек између 5. и 7. године. Ово наравно не важи за оне који се рађају потпуно бели са црвеним очима - у том случају ради се о албинизму.

ОДГОВОРИТЕ