Neobično šareno ždrijebe Sember

Božidar Marković poljoprivrednik iz Bijeljine dugo godina se bavi odgojem konja domaće rase. I ni u snu nije sanjao da će kobila Cvetka na svijet donjeti šareno ždrijebe. Konji su uglavnom jednobojni ili dvobojni, a Sember na sebi ima neobične šare kao da se priroda poigrala bojama.

Republika Srpska 21.07.2018 | 11:10
Neobično šareno ždrijebe Sember
“Ukršten je konj koji je imao malo bijele šare, dok je kobila braon boje. Ždrijebe na sebi ima više boja i to je nešto što se nije desilo za pedeset godina koliko se bavim konjima. To je velika radost za moju porodicu”, kaže Božidar Marković vlasnik konja

Ovo nesvakidašnje ždrebe na imanju Markovića uveseljava sve, pa i djecu iz komšiluka koji ga hrane šećerom i bananama. Božo kaže da ne planira da ga proda iako za njega može dobiti mnogo novca. Ljubav prema konjima niko ne može uskratiti, jer je on svoj život posvetio njima.

“Ja samo što se nisam rodio u jaslama, od malih nogu se bavim time i volim konje. Izlazimo na trke i osvajali smo mnoge pehare, a ako Bog da biće ih još. Ovo ždrijebe će ostati kod mene, neću ga prodati jer je zaista dar prirode. Konji su izuzetno čiste životinje, posle konja možeš čak piti vodu iz iste posude, to sve govori”, dodaje on.

Sember je star šest dana i tek upoznaje svijet. Voli da se igra,trči i već sad pokazuje sposobnosti koje imaju trkački konji. Čini se da je predodređen ne samo izgledom nego i porijeklom da jednog dana osvaja prve nagrade, ali to će vrijeme pokazati dodaje njegov vlasnik.



(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

xx

21.07.2018 09:22

Ih cuda nevidjena!

ODGOVORITE
Name

MOZE LI NA LISTU POSLANIKA

21.07.2018 10:42

Cutao bi kao i vecina i bio bi raj za oci i dusu. Ima moj glas.

Name

exit

21.07.2018 09:44

Domaca rasa!? Pravi naziv je Bosanski brdski konj.Rasa je zasticena kao autohtona pasmina.Samo da se zna. lp

ODGOVORITE
Name

Semberko

21.07.2018 11:47

Možda ti spadaš u tu rasu.

Name

Dodik

21.07.2018 12:09

...izgleda da mu se majka Biserka. Imaju istu boju kose, a i pamet vjerovatno.

ODGOVORITE
Name

ПЕРО ЛОЖАЧ

21.07.2018 16:25

Ждријебе јесте необично. Већина лупа у коментарима, само да се нешто каже. Треба нешто и знати, ако вас занима?! Сви коњи који су беле боје рађају се као црна ждребад, са већим или мањим белим површинама по глави или ногама, а бели постају тек између 5. и 7. године. Ово наравно не важи за оне који се рађају потпуно бели са црвеним очима - у том случају ради се о албинизму.

ODGOVORITE