Током викенда претежно сунчано

Током викенда у БиХ се очекује сунчано вријеме.

Босна и Херцеговина 21.07.2018 | 08:00
Током викенда претежно сунчано
У Републици Српској и ФБиХ данас претежно сунчано и врло топло. Краткотрајни пљускови су могући само понегде поподне. У ноћи ка недељи на северу понегде пролазна киша.

Минимална температура ваздуха од 11°Ц до 18°Ц, на југу до 21°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 30°Ц до 36°Ц, у вишим пределима од 26°Ц.

У недељу(22.07) ујутру на северу и западу облачно са повременом кишом, на југу сунчаније. Током дана топло и претежно суво време уз сунчане периоде и променљиву облачност.

Краткотрајни пљускови ће се јављати понегде, углавном на западу. Увече јача киша и пљускови почињу на западу и северу, а током ноћи и до наредног јутра јаче падавине ће захватити већину предела.

Минимална температура ваздуха од 15°Ц до 22°Ц, у вишим пределима од 12°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 29°Ц на западу до 34°Ц на југу и југоистоку, у вишим пределима од 25°Ц.

У понедељак(23.07) кишовито и свежије време. Очекују се јаче падавине ујутру на северу и западу, а током дана и на истоку и југу. Понегде ће бити и локалних непогода. Поподне на западу киша слаби.

Минимална температура ваздуха од 14°Ц до 21°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 21°Ц до 26°Ц, на југу мало топлије око 28°Ц, у вишим пределима од 18°Ц.

У уторак(24.07.) се наставља променљиво време са повременом кишом. Киша ће бити чешћа ујутру, а током дана се очекује смена краћих сунчаних периода са кишом и пљусковима са грмљавином. На југу претежно суво и сунчаније уз умерену облачност.

Минимална температура ваздуха од 13°Ц до 21°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 22°Ц до 27°Ц, на југу око 30°Ц, у вишим пределима од 19°Ц.

Републички хидрометеоролошки завод

Коментари / 0

Оставите коментар