Tokom vikenda pretežno sunčano

Tokom vikenda u BiH se očekuje sunčano vrijeme.

Bosna i Hercegovina 21.07.2018 | 08:00
Tokom vikenda pretežno sunčano
U Republici Srpskoj i FBiH danas pretežno sunčano i vrlo toplo. Kratkotrajni pljuskovi su mogući samo ponegde popodne. U noći ka nedelji na severu ponegde prolazna kiša.

Minimalna temperatura vazduha od 11°C do 18°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30°C do 36°C, u višim predelima od 26°C.

U nedelju(22.07) ujutru na severu i zapadu oblačno sa povremenom kišom, na jugu sunčanije. Tokom dana toplo i pretežno suvo vreme uz sunčane periode i promenljivu oblačnost.

Kratkotrajni pljuskovi će se javljati ponegde, uglavnom na zapadu. Uveče jača kiša i pljuskovi počinju na zapadu i severu, a tokom noći i do narednog jutra jače padavine će zahvatiti većinu predela.

Minimalna temperatura vazduha od 15°C do 22°C, u višim predelima od 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 29°C na zapadu do 34°C na jugu i jugoistoku, u višim predelima od 25°C.

U ponedeljak(23.07) kišovito i svežije vreme. Očekuju se jače padavine ujutru na severu i zapadu, a tokom dana i na istoku i jugu. Ponegde će biti i lokalnih nepogoda. Popodne na zapadu kiša slabi.

Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 21°C do 26°C, na jugu malo toplije oko 28°C, u višim predelima od 18°C.

U utorak(24.07.) se nastavlja promenljivo vreme sa povremenom kišom. Kiša će biti češća ujutru, a tokom dana se očekuje smena kraćih sunčanih perioda sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Na jugu pretežno suvo i sunčanije uz umerenu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22°C do 27°C, na jugu oko 30°C, u višim predelima od 19°C.

Republički hidrometeorološki zavod

Komentari / 0

Ostavite komentar