Проблеми: Ово је веће од Агрокора

Послије Агрокора, Хрватска се налази пред још једним великим привредним проблемом.

Регион 20.07.2018 | 22:43
Проблеми:  Ово је веће од Агрокора
И даље се тражи рјешење за нагомилане проблеме пулског Уљаника. Чека се одговор Европске комисије на предложени програм реструктурирања, а из Владе откривају да ће за завршетак изградње већ наручених бродова требати пронаћи више од пола милијарде евра. Бродоградилиште чека финансијску помоћ државе, синдикат тражи очување радних мјеста, преноси "Сеебиз". 

"Има разлога за забринутост. У задњих 10 до 15 година ситуација у Уљанику није ни весела, ни сретна, ни спретна - али мислим да постоји рјешење. У документу који је послат Бриселу назиру се обриси нечега с чим би могли почети већ унутар мјесец дана уз ангажман Уљаника и његовог стратешког партнера те јамственим портфељем за који је држава спремна", казао је министар Дарко Хорват. 

Подсјетио је како је рок за предавање програма реструктурирања 22. јул. 

Додао је како је, попут њега забринут и министар Здравко Марић, а проблем Уљаника окарактерисао је као "проблем у укупним габаритима и већим од Агрокора". 

План реструктурирања, објаснио је министар предвиђа 60-постотни допринос државе, а Уљаника и партнера 40-постотни. 

"Нешто више од 500 милиона евра потребно је да би се крају привела постојећа књига наруџби, а Уљаник се оспособио за тржишну утакмицу. Држава је спремна пратити и кредитни портфељ на који ће се морати ићи при набавци материјала 'брод по брод'", рекао је он.

(Сеебиз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Баја Лука

21.07.2018 04:18

Све сто је Тито створио и направио ови су успјели да унисте ! Дао им је комплетно Јадранско море и опет им не ваља !

ОДГОВОРИТЕ
Name

коти

21.07.2018 11:17

Брани додји јадран је бијо увјек скуп али јесе знало и онда коме припада.