Problemi: Ovo je veće od Agrokora

Poslije Agrokora, Hrvatska se nalazi pred još jednim velikim privrednim problemom.

Region 20.07.2018 | 22:43
Problemi:  Ovo je veće od Agrokora
I dalje se traži rješenje za nagomilane probleme pulskog Uljanika. Čeka se odgovor Evropske komisije na predloženi program restrukturiranja, a iz Vlade otkrivaju da će za završetak izgradnje već naručenih brodova trebati pronaći više od pola milijarde evra. Brodogradilište čeka finansijsku pomoć države, sindikat traži očuvanje radnih mjesta, prenosi "Seebiz". 

"Ima razloga za zabrinutost. U zadnjih 10 do 15 godina situacija u Uljaniku nije ni vesela, ni sretna, ni spretna - ali mislim da postoji rješenje. U dokumentu koji je poslat Briselu naziru se obrisi nečega s čim bi mogli početi već unutar mjesec dana uz angažman Uljanika i njegovog strateškog partnera te jamstvenim portfeljem za koji je država spremna", kazao je ministar Darko Horvat. 

Podsjetio je kako je rok za predavanje programa restrukturiranja 22. jul. 

Dodao je kako je, poput njega zabrinut i ministar Zdravko Marić, a problem Uljanika okarakterisao je kao "problem u ukupnim gabaritima i većim od Agrokora". 

Plan restrukturiranja, objasnio je ministar predviđa 60-postotni doprinos države, a Uljanika i partnera 40-postotni. 

"Nešto više od 500 miliona evra potrebno je da bi se kraju privela postojeća knjiga narudžbi, a Uljanik se osposobio za tržišnu utakmicu. Država je spremna pratiti i kreditni portfelj na koji će se morati ići pri nabavci materijala 'brod po brod'", rekao je on.

(Seebiz)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Baja Luka

21.07.2018 04:18

Sve sto je Tito stvorio i napravio ovi su uspjeli da uniste ! Dao im je kompletno Jadransko more i opet im ne valja !

ODGOVORITE
Name

koti

21.07.2018 11:17

Brani dodji jadran je bijo uvjek skup ali jese znalo i onda kome pripada.