Воћари траже подршку власти

Времески услови – честе кише и мањак сунчеве свјетлости, ове године су самњили квалитет шљиве, што умногоме утиче на извоз робе, а то је, уједно и главни циљ брчанских произвођача.

Република Српска 20.07.2018 | 21:15
Воћари траже подршку власти
Смањени квалитет шљиве и како доћи до решења ове тренутне ситуације били су главне теме на састанку у Одјељењу за пољопривреду, шумарство и водопривреду са произвођачима.

Чињеница и јесте да, временски услови ове године утичу на квалитет воћа, али и да надлежни органи имају разумјевања за то, рекао је Зоран Гајић, шеф Одјељења за пољопровреду, шумарство и водопривреду након састанка са брчанским воћарима.

Циљ сваког произвођача, јесте пласман робе на инострано тржиште, али то захтјева одређене услове, који би требало да се испуне.

Воћари су затражили помоћ у виду једнократне накнаде Владе Брчко дистрикта, како би ублажили евиденте губитке, настале због лоших временских услова, па чак и проглашење елемнтарне непогоде.

Без обзира, на коначан исход, када је у питању овогодишњи пласман, брчанским вочарима је заједничко удруживање и иступање на тржишту, једно од решења које, засигурно, обезбјеђује успјех, речено је на састанку.



(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вр

20.07.2018 21:14

Кад је сунце јаоо суша неваља кад је киса е ко це вама удовољити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

21.07.2018 06:53

Е вала бас ко би вама угодио

ОДГОВОРИТЕ