Voćari traže podršku vlasti

Vremeski uslovi – česte kiše i manjak sunčeve svjetlosti, ove godine su samnjili kvalitet šljive, što umnogome utiče na izvoz robe, a to je, ujedno i glavni cilj brčanskih proizvođača.

Republika Srpska 20.07.2018 | 21:15
Voćari traže podršku vlasti
Smanjeni kvalitet šljive i kako doći do rešenja ove trenutne situacije bili su glavne teme na sastanku u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu sa proizvođačima.

Činjenica i jeste da, vremenski uslovi ove godine utiču na kvalitet voća, ali i da nadležni organi imaju razumjevanja za to, rekao je Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprovredu, šumarstvo i vodoprivredu nakon sastanka sa brčanskim voćarima.

Cilj svakog proizvođača, jeste plasman robe na inostrano tržište, ali to zahtjeva određene uslove, koji bi trebalo da se ispune.

Voćari su zatražili pomoć u vidu jednokratne naknade Vlade Brčko distrikta, kako bi ublažili evidente gubitke, nastale zbog loših vremenskih uslova, pa čak i proglašenje elemntarne nepogode.

Bez obzira, na konačan ishod, kada je u pitanju ovogodišnji plasman, brčanskim vočarima je zajedničko udruživanje i istupanje na tržištu, jedno od rešenja koje, zasigurno, obezbjeđuje uspjeh, rečeno je na sastanku.



(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vr

20.07.2018 21:14

Kad je sunce jaoo suša nevalja kad je kisa e ko ce vama udovoljiti

ODGOVORITE
Name

Bakica

21.07.2018 06:53

E vala bas ko bi vama ugodio

ODGOVORITE