Опрез: "Љигавац" под лупом у БиХ

Агенција за надзор над тржиштем БиХ упозната је о повлачењу играчака популарно названих "љигавци" с тржишта неких држава Европске уније, а у току су провјере доступности тих играчака на тржишту Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 20.07.2018 | 18:15
Опрез: "Љигавац" под лупом у БиХ
Наиме, како пише "Клиx.ба", Агенција за надзор над тржиштем БиХ упозната је путем система за брзу размјену информација о опасним производима Европске уније (РАПЕX), обавијестима о повлачењу одређених играчака "слиме" или "љигавац" с тржишта Европске уније због тога што предствљају хемијски ризик. 

"У току су активности провјере доступности одређених играчака 'слиме' на тржишту Босне и Херцеговине код пословног субјекта за којег постоје информације да је увозник ових производа. У случају да се утврди да производи који се налазе на тржишту БиХ представљају озбиљан ризик за потрошаче, Агенција ће у сарадњи с надлежним здравственим и санитарним инспекцијама ентитета и Брчко дистрикта БиХ подузети одговарајуће радње у циљу заштите здравља и сигурности потрошача", одговорено је поменутом порталу из Агенције за надзор над тржиштем БиХ.

Поручују да ће обавијестити јавност о свим расположивим информацијама до којих се дође у току ових провјера на тржишту Босне и Херцеговине. Агенција иначе преводи и објављује РАПЕX седмичне извјештаје на својој интернет страници. Седмични преглед садржи информације о производу, ризицима и мјерама које је подузела држава чланица која је обавијестила о несигурном производу.

Подсјећамо, популарна играчка љигавац нашла се у жижи британске јавности након што су тамошњи контролори у осам од 11 узорака љигавца пронашли недозвољени ниво хемикалије бора која је изузетно токсична и опасна.

У БиХ љигавац можете купити путем онлине оглашивача за од двије до четири КМ или у појединим продавницама с кинеском робом за исту цијену.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

20.07.2018 17:24

Данас да би имао запослење у јавној слузби - морас бити љигавац.

ОДГОВОРИТЕ