Милан Лола Смиљанић двије године у Партизану!

Поново ће сарађивати са човеком који га је лансирао! МИлан Лола Смиљанић и по трећи пут заиграће у дресу Партизана, с којим је потписао двогодишњи уговор.

Фудбал 20.07.2018 | 20:45
Милан Лола Смиљанић двије године у Партизану!
Тридесетједногодишњи везиста у Хумску се враћа како би одменио Марка Јевтовића, који је пре неколико дана појачао Коњаспор.

Смиљанић је поникао међу црно-белима, за први тим дебитовао је 2005. године, да би две сезоне касније отишао у Еспањол за три милиона евра.

За тим из Барселоне сакупио је нешто више од педесет наступа, док је задњу годину уговора провео на позајмицама у Спортингу из Хихона, односно управо Партизану.

Потом је за две сезоне сакупио само четири наступа за турски Генчлербилиги, а играо је још и за Макаби Нетању, аустралијски Петр Глори, одакле се још једном враћа у Изреаел и прошле сезоне уписује 29 наступа и један погодак за Хапоел Ашкелон.

Тренер вицешампиона Србије Мирослав Ђукић веома добро познаје Смиљанића, пошто га је тренирао најпре у младој репрезентацији, затим и у Партизану, да би га на крају позвао и у национални тим.

Прошао је све репрезентативне категорије, а за А тим уписао је шест наступа и један погодак.

Милан Лола Смиљанић је нови фудбалер Партизана! Уговор ће бити потписан на две године, а популарни Лола ће у екипи из Хумске 1 заменити Марка Јевтовића који је јуче финиширао трансфер у турску Коњу.

Миљеник Мирослава Ђукића, који га је 2007. године лансирао у орбиту, укупно је шесто појачање Парног ваљка у актуелном прелазном року. Дошао је без обештећења, што се уклапа у клупску политику, која је овог лета издвојила само 350.000 евра за трансфер Немање Николића из Спартака.

Ђукић је са Смиљанићем прво радио у младој репрезентацији, потом у Партизану, а онда и у сениорској селекцији Србије. Након серије квалитетних партија у том тренутку остварио један од већих трансфера у каријери преласком у шпански Еспањол за обештећење од 3.000.000 евра.

Смиљанићу је ово други повратак у Хумску. Први пут се враћао на лето 2010. године као позајмљен играчЕспањола, да би годину дана касније потписао уговор као слободан играч.

Хумску је последњи напустио на лето 2013. године, када је, такође као слободан играч, потписао за Генчлербирлиги.

У последњих пет година често је мењао средину, играо је за Макаби Нетању, Перт Глори и Хапоел Ашкелон. Остаје да се види да ли ће у Хумској успети да забележи партије на нивоу претходних долазака у матични клуб, али је јасно да Мирослав Ђукић јасно зна на који начин да из њега извуче потребан квалитет.

Лола је у досадашњем току каријере одиграо 146 утакмица за Партизан у свим такмичењима и постигао четири гола, а сада ће бити у прилици да додатно поправи тај салдо.

"Парни ваљак" експресно је тако пронашао замену за Марка Јевтовића, који је у четвртак потписао уговор са турском Коњом. Црно-бели желили су да попуне упражњено место на задњем везном, а решење су нашли у некадашњем полазнику Партизанове школе.

Смиљанић је у два наврата носио дрес црно-белих. Од 1992. до 2005. играо је за млађе категорије Партизана, да би са 17 година био прекимандован у први тим.

У том периоду сарађивао је са садашњим тренером Мирославом Ђукићем, како у младој репрезентацији Србије тако и у тиму Партизана који је у сезони 2006/2007 остао без трофеја. Са "орлићима" је узео сребро на Европском првенству 2007.

Ђукић је био прилично љут на тадашњу управу Партизана, која је лета 2007. продала Смиљанића Еспањолу. Шеф стручног штаба "парног ваљка" пројектовао је у то време везног фудбалера као врло битног играча у својим идејама.

Смиљанић је играо за Еспањол, а једно време провео је у Спортингу из Хихона на позајмици. Ипак, 2010. одлучио је да се врати у Партизан, такође, на позајмицу, да би после њеног истека опет потисао за црно-беле.

У Хумској је остао до 2013. После другог боравка у Партизану играо је за Генчлербирлиги, Макаби Нетању, Перт Глори и Хапоел Ашкелон.

- ПРЕЛАЗНИ РОК у ПАРТИЗАНУ -

ДОШЛИ: Немања Николић, Рикардо Гомеш, Габријел Енаке, Марк Валијенте; голман Филип Кљајић (завршена позајмица у грчком Платанијасу), Данило Пантић (настављена позајмица из Челсија), Саша Здјелар (откупкјен уговор), Милан Смиљанић.

ОТИШЛИ: Милан Митровић, Леандре Тавамба, Марко Јевтовић, Немања Антонов (завршена позајмица из Грасхоперса), голман Немања Стевановић (на позајмици у Чукаричком).

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар