Milan Lola Smiljanić dvije godine u Partizanu!

Ponovo će sarađivati sa čovekom koji ga je lansirao! MIlan Lola Smiljanić i po treći put zaigraće u dresu Partizana, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Fudbal 20.07.2018 | 20:45
Milan Lola Smiljanić dvije godine u Partizanu!
Tridesetjednogodišnji vezista u Humsku se vraća kako bi odmenio Marka Jevtovića, koji je pre nekoliko dana pojačao Konjaspor.

Smiljanić je ponikao među crno-belima, za prvi tim debitovao je 2005. godine, da bi dve sezone kasnije otišao u Espanjol za tri miliona evra.

Za tim iz Barselone sakupio je nešto više od pedeset nastupa, dok je zadnju godinu ugovora proveo na pozajmicama u Sportingu iz Hihona, odnosno upravo Partizanu.

Potom je za dve sezone sakupio samo četiri nastupa za turski Genčlerbiligi, a igrao je još i za Makabi Netanju, australijski Petr Glori, odakle se još jednom vraća u Izreael i prošle sezone upisuje 29 nastupa i jedan pogodak za Hapoel Aškelon.

Trener vicešampiona Srbije Miroslav Đukić veoma dobro poznaje Smiljanića, pošto ga je trenirao najpre u mladoj reprezentaciji, zatim i u Partizanu, da bi ga na kraju pozvao i u nacionalni tim.

Prošao je sve reprezentativne kategorije, a za A tim upisao je šest nastupa i jedan pogodak.

Milan Lola Smiljanić je novi fudbaler Partizana! Ugovor će biti potpisan na dve godine, a popularni Lola će u ekipi iz Humske 1 zameniti Marka Jevtovića koji je juče finiširao transfer u tursku Konju.

Miljenik Miroslava Đukića, koji ga je 2007. godine lansirao u orbitu, ukupno je šesto pojačanje Parnog valjka u aktuelnom prelaznom roku. Došao je bez obeštećenja, što se uklapa u klupsku politiku, koja je ovog leta izdvojila samo 350.000 evra za transfer Nemanje Nikolića iz Spartaka.

Đukić je sa Smiljanićem prvo radio u mladoj reprezentaciji, potom u Partizanu, a onda i u seniorskoj selekciji Srbije. Nakon serije kvalitetnih partija u tom trenutku ostvario jedan od većih transfera u karijeri prelaskom u španski Espanjol za obeštećenje od 3.000.000 evra.

Smiljaniću je ovo drugi povratak u Humsku. Prvi put se vraćao na leto 2010. godine kao pozajmljen igračEspanjola, da bi godinu dana kasnije potpisao ugovor kao slobodan igrač.

Humsku je poslednji napustio na leto 2013. godine, kada je, takođe kao slobodan igrač, potpisao za Genčlerbirligi.

U poslednjih pet godina često je menjao sredinu, igrao je za Makabi Netanju, Pert Glori i Hapoel Aškelon. Ostaje da se vidi da li će u Humskoj uspeti da zabeleži partije na nivou prethodnih dolazaka u matični klub, ali je jasno da Miroslav Đukić jasno zna na koji način da iz njega izvuče potreban kvalitet.

Lola je u dosadašnjem toku karijere odigrao 146 utakmica za Partizan u svim takmičenjima i postigao četiri gola, a sada će biti u prilici da dodatno popravi taj saldo.

"Parni valjak" ekspresno je tako pronašao zamenu za Marka Jevtovića, koji je u četvrtak potpisao ugovor sa turskom Konjom. Crno-beli želili su da popune upražnjeno mesto na zadnjem veznom, a rešenje su našli u nekadašnjem polazniku Partizanove škole.

Smiljanić je u dva navrata nosio dres crno-belih. Od 1992. do 2005. igrao je za mlađe kategorije Partizana, da bi sa 17 godina bio prekimandovan u prvi tim.

U tom periodu sarađivao je sa sadašnjim trenerom Miroslavom Đukićem, kako u mladoj reprezentaciji Srbije tako i u timu Partizana koji je u sezoni 2006/2007 ostao bez trofeja. Sa "orlićima" je uzeo srebro na Evropskom prvenstvu 2007.

Đukić je bio prilično ljut na tadašnju upravu Partizana, koja je leta 2007. prodala Smiljanića Espanjolu. Šef stručnog štaba "parnog valjka" projektovao je u to vreme veznog fudbalera kao vrlo bitnog igrača u svojim idejama.

Smiljanić je igrao za Espanjol, a jedno vreme proveo je u Sportingu iz Hihona na pozajmici. Ipak, 2010. odlučio je da se vrati u Partizan, takođe, na pozajmicu, da bi posle njenog isteka opet potisao za crno-bele.

U Humskoj je ostao do 2013. Posle drugog boravka u Partizanu igrao je za Genčlerbirligi, Makabi Netanju, Pert Glori i Hapoel Aškelon.

- PRELAZNI ROK u PARTIZANU -

DOŠLI: Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš, Gabrijel Enake, Mark Valijente; golman Filip Kljajić (završena pozajmica u grčkom Platanijasu), Danilo Pantić (nastavljena pozajmica iz Čelsija), Saša Zdjelar (otkupkjen ugovor), Milan Smiljanić.

OTIŠLI: Milan Mitrović, Leandre Tavamba, Marko Jevtović, Nemanja Antonov (završena pozajmica iz Grashopersa), golman Nemanja Stevanović (na pozajmici u Čukaričkom).

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar