Дебразилизација Роме!

Отишла четворица за пола године, остао само Жезус! Жерсон скинут с платног списка, годину дана на позајмици у Фјорентини.

Фудбал 22.07.2018 | 13:00
Дебразилизација Роме!
Пре две године, негде у ово доба, добила је Рома битку са платежно моћнијом Барселоном, преотела јој момка за ког се веровало да може да направи озбиљну каријеру на европском тлу, да би данас, после не баш убедљивих игара на Олимпику, одлучила да га скине с платног списка и пошаље у Фиренцу. Деснокрилни везиста Жерсон позајмљен је Фјорентини на годину дана, да покуша да се под тренерском руком СтефанаПиолија врати у фудбалски живот.

Обећавао је. Отуда позамашних 16.000.000 евра на адресу бразилског Флуминенсеа за, у 2016, тек 19-годишњу аквизицију. У међувремену само два гола и једна једина асистенција у дресу Вучице. Премало за фудбалера офанзивних карактеристика. Тренер Еузебио ди Франческо и спортски директор Монћи су га отписали, али како Бразилац има уговор до 2021. не могу тек тако да га се реше, па је позајмица Фјорентини добра опција. Виола је преузела плату играча и тако бар мало растеретила буџет Роме.

А римски великан остао без чак четвртог Бразилца у само пола године. Емерсон Палмери је у јануарском прелазном року продат Челсију, Бруно Перес недавно позајмљен Сао Пауло до краја године, голманАлисон Бекер завршио трансфер у Ливерпул, а данас Жерсон отишао у Фјорентину. Остао је још само ЖуанЖезус на позицији штопера.

Тек је ангажован млади голман Данијел Фуцато (21), али је планирамо да буде резерва, искусни ЛеандроКастан ће на позајмицу, те остаје нада навијачима Роме да ће имати још неког „кариоку“ ако доведуМалкома из Бордоа.

Иначе, Рома данас игра пријатељску утакмицу са Авелином (19.00). Логично, изразити је фаворит, а у комбинацији са головима квота би могла и мало да се појача.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар