Debrazilizacija Rome!

Otišla četvorica za pola godine, ostao samo Žezus! Žerson skinut s platnog spiska, godinu dana na pozajmici u Fjorentini.

Fudbal 22.07.2018 | 13:00
Debrazilizacija Rome!
Pre dve godine, negde u ovo doba, dobila je Roma bitku sa platežno moćnijom Barselonom, preotela joj momka za kog se verovalo da može da napravi ozbiljnu karijeru na evropskom tlu, da bi danas, posle ne baš ubedljivih igara na Olimpiku, odlučila da ga skine s platnog spiska i pošalje u Firencu. Desnokrilni vezista Žerson pozajmljen je Fjorentini na godinu dana, da pokuša da se pod trenerskom rukom StefanaPiolija vrati u fudbalski život.

Obećavao je. Otuda pozamašnih 16.000.000 evra na adresu brazilskog Fluminensea za, u 2016, tek 19-godišnju akviziciju. U međuvremenu samo dva gola i jedna jedina asistencija u dresu Vučice. Premalo za fudbalera ofanzivnih karakteristika. Trener Euzebio di Frančesko i sportski direktor Monći su ga otpisali, ali kako Brazilac ima ugovor do 2021. ne mogu tek tako da ga se reše, pa je pozajmica Fjorentini dobra opcija. Viola je preuzela platu igrača i tako bar malo rasteretila budžet Rome.

A rimski velikan ostao bez čak četvrtog Brazilca u samo pola godine. Emerson Palmeri je u januarskom prelaznom roku prodat Čelsiju, Bruno Peres nedavno pozajmljen Sao Paulo do kraja godine, golmanAlison Beker završio transfer u Liverpul, a danas Žerson otišao u Fjorentinu. Ostao je još samo ŽuanŽezus na poziciji štopera.

Tek je angažovan mladi golman Danijel Fucato (21), ali je planiramo da bude rezerva, iskusni LeandroKastan će na pozajmicu, te ostaje nada navijačima Rome da će imati još nekog „karioku“ ako doveduMalkoma iz Bordoa.

Inače, Roma danas igra prijateljsku utakmicu sa Avelinom (19.00). Logično, izraziti je favorit, a u kombinaciji sa golovima kvota bi mogla i malo da se pojača.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar