Фуламова шопинг листа...

До краја недеље би требало да стигне брдо појачања! Лондонски клуб се озбиљно појачава. . .

Фудбал 20.07.2018 | 20:15
Фуламова шопинг листа...
Гомила вести везаних за Фуламов прелазни рок се јутрос могла наћи у енглеској штампи, а неке од њих би требало да се претворе у реализоване трансфере до краја недеље.

Острвски медији најављују да је Фулам у офанзиви на фудбалској пијаци и да треба очекивати неколико потписа на Крејвен Котџу у наредним данима. Подсетимо, Фулам је прво завршио огроман посао продужетком сарадње са најбољим играчем Томом Карнијем, а успели су и да задрже Рајана Сесењона. Потом су кренули са довођењем појачања.

За 30.000.000 евра су из Нице довели плејмејкера Жан-Мишел Серија из Нице који је био један од најтраженијих играча на својој позицији у Европи. У пакету са њим за додатних 4.000.000 евра је дошао и дефанзивац Максим Ла Маршан. То је био само почетак серије...

Фулам је данас договорио долазак шпанског голмана Фабрија из Бешикташа. Платиће турском клубу 6.000.000 евра за њега. У Бешикташу ће га наследити Давид Оспина из Арсенала који је вишак поред новајлије Лена и ветерана Чеха. Фабри долази да заоштри конкуренцију или преузме место стартног голманаМаркуса Бетинелија. Резервни голман из прошле сезоне Мајкл Батон је прешао у Брајтон за 5.000.000 евра.

После Фабрија, Фулам се окреће другим појачањима. Постоје најаве да би до почетка следеће недеље требало да буде потврђена куповина Александра Митровића из Њукасла за 20.000.000 фунти (нешто више од 22.000.000 евра) чиме би Фулам завршио још један огроман посао. Србин жели само у Фулам због чега је одбио Кристал Палас, Фенербахче и још неке клубове, а и Њукаслу су потребне паре јер им цури време за куповину неких појачања.

Фулам је у игри и за довођење белгијског штопер Дедријка Бојате из Селтика. Његова цена је око 6.000.00 евра, ушао је у последњу годину уговора, а поред Фулама га желе Лацио и Лион.

Уз Серија, Фулам желио још једно велико појачање у везном реду. Заинтересовали су се за мундијалски хитВилмара Бариоса. Колумбијац је одушевио играма у Русији, привукао и пажњу већих клубова попут Арсенала, Тотенхема, Челсија, а Фулам је најупорнији. Откупна клаузула у Боки Јуниорс му је 18.000.000 евра и могла би да буде активирана наредних дана.

Још једна мета за везни ред је Давид Лопез из Еспањола. Некадашњи фудбалер Наполија има сјајну сезону иза себе, желе га Бетис и Виљареал, а Фуламова прва понуда од 12.000.000 евра је одбијена. Еспањол је на почетку преговора истакао да Лопез може да иде ако неко палти откупну клаузулу од 40.000.00 евра, али јасно је да блефирају. Фулам сада спрема и другу понуду од 20.000.000 евра. Еспањол ће морати добро да размисли...

Преговара се и са Челсијем око Лукаса Пјазона који је претходне сезоне играо за Јокановићев тим као позајмљен фудбалер Плаваца. Бразилац је започео припреме са Челсијем, али би опет могао да буде прекомандован на позајмицу.

Врло битни су дани пред Фуламом. Славиша Јоканович је изборио пласман у Премијер лигу са гомилом позајмљених фудбалера и сада је клуб на потезу. Јокановић тренутно на располагању има само 17 фудбалера без омладинаца. Појачања су неопходна...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар