Fulamova šoping lista...

Do kraja nedelje bi trebalo da stigne brdo pojačanja! Londonski klub se ozbiljno pojačava. . .

Fudbal 20.07.2018 | 20:15
Fulamova šoping lista...
Gomila vesti vezanih za Fulamov prelazni rok se jutros mogla naći u engleskoj štampi, a neke od njih bi trebalo da se pretvore u realizovane transfere do kraja nedelje.

Ostrvski mediji najavljuju da je Fulam u ofanzivi na fudbalskoj pijaci i da treba očekivati nekoliko potpisa na Krejven Kotdžu u narednim danima. Podsetimo, Fulam je prvo završio ogroman posao produžetkom saradnje sa najboljim igračem Tomom Karnijem, a uspeli su i da zadrže Rajana Sesenjona. Potom su krenuli sa dovođenjem pojačanja.

Za 30.000.000 evra su iz Nice doveli plejmejkera Žan-Mišel Serija iz Nice koji je bio jedan od najtraženijih igrača na svojoj poziciji u Evropi. U paketu sa njim za dodatnih 4.000.000 evra je došao i defanzivac Maksim La Maršan. To je bio samo početak serije...

Fulam je danas dogovorio dolazak španskog golmana Fabrija iz Bešiktaša. Platiće turskom klubu 6.000.000 evra za njega. U Bešiktašu će ga naslediti David Ospina iz Arsenala koji je višak pored novajlije Lena i veterana Čeha. Fabri dolazi da zaoštri konkurenciju ili preuzme mesto startnog golmanaMarkusa Betinelija. Rezervni golman iz prošle sezone Majkl Baton je prešao u Brajton za 5.000.000 evra.

Posle Fabrija, Fulam se okreće drugim pojačanjima. Postoje najave da bi do početka sledeće nedelje trebalo da bude potvrđena kupovina Aleksandra Mitrovića iz Njukasla za 20.000.000 funti (nešto više od 22.000.000 evra) čime bi Fulam završio još jedan ogroman posao. Srbin želi samo u Fulam zbog čega je odbio Kristal Palas, Fenerbahče i još neke klubove, a i Njukaslu su potrebne pare jer im curi vreme za kupovinu nekih pojačanja.

Fulam je u igri i za dovođenje belgijskog štoper Dedrijka Bojate iz Seltika. Njegova cena je oko 6.000.00 evra, ušao je u poslednju godinu ugovora, a pored Fulama ga žele Lacio i Lion.

Uz Serija, Fulam želio još jedno veliko pojačanje u veznom redu. Zainteresovali su se za mundijalski hitVilmara Bariosa. Kolumbijac je oduševio igrama u Rusiji, privukao i pažnju većih klubova poput Arsenala, Totenhema, Čelsija, a Fulam je najuporniji. Otkupna klauzula u Boki Juniors mu je 18.000.000 evra i mogla bi da bude aktivirana narednih dana.

Još jedna meta za vezni red je David Lopez iz Espanjola. Nekadašnji fudbaler Napolija ima sjajnu sezonu iza sebe, žele ga Betis i Viljareal, a Fulamova prva ponuda od 12.000.000 evra je odbijena. Espanjol je na početku pregovora istakao da Lopez može da ide ako neko palti otkupnu klauzulu od 40.000.00 evra, ali jasno je da blefiraju. Fulam sada sprema i drugu ponudu od 20.000.000 evra. Espanjol će morati dobro da razmisli...

Pregovara se i sa Čelsijem oko Lukasa Pjazona koji je prethodne sezone igrao za Jokanovićev tim kao pozajmljen fudbaler Plavaca. Brazilac je započeo pripreme sa Čelsijem, ali bi opet mogao da bude prekomandovan na pozajmicu.

Vrlo bitni su dani pred Fulamom. Slaviša Jokanovič je izborio plasman u Premijer ligu sa gomilom pozajmljenih fudbalera i sada je klub na potezu. Jokanović trenutno na raspolaganju ima samo 17 fudbalera bez omladinaca. Pojačanja su neophodna...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar