Клоп преписао Мурињове изјаве...

Нисмо хтели толико да платимо, него тржиште диктира! Ливепрул одустао од Фекира! Коначне цифре о трансферу Алисона из Роме. . .

Фудбал 22.07.2018 | 23:00
Клоп преписао Мурињове изјаве...
Како се само све у фудбалу окреће. Пре две године, кад је Пол Погба трансфером из Јувентуса у Манчестер јунајтед постао у то време најскупљи фудбалер светта (105.000.000 евра на име обештећења),Жозе Мурињо га је бранио речима да је „тржиште подивљало“ и да су за изградњу врхунског тима потребна улагања. Дочекао га је Јигрен Клоп тад на пенал, речима:

„Други клубови могу да троше огромне своте новца на врхунске играче, а ја желим да радим другачије, чак бих и радио другачије да могу да трошим та средства“.

А онда у јанурау потпис Вирџила ван Дајка за нови светски рекорд кад је реч о дефанзивцима, па синоћ озваничен посао са Алисоном Бекером, најскупљим голманом свих времена.

Довољно да Немац промени плочу и препише део Мурињових изјава, јер му сад иду у прилог.

„У једном тренутку, претходних седмица, указала нам се прилика да доведемо једног од најбољих голмана света. Ако ћемо искрено, нисмо много размишљали, само смо мало поразговарали са власницима, а и они су, баш попут нас, били узбуђени. Морали смо да га доведемо. Тај дечко нема ништа са ценом. Нити имамо ми. То тржиште одређује. Тако је, како је. Нећемо много да причамо на ту тему. Знамо да ће сви говорити да је цена важна, међутим, нама је битније да у кадру имамо још једног одличног играча. У овом случају голмана“, појаснио је Јирген Клоп.

Енглези су дошли до сазнања о коначним цифрама за трансфер доскорашњег голмана Роме. Уместо 70.000.000 евра одмах и 5.000.000 на име бонуса, како се исправа веровало, Црвени ће на Олимпико одмах пребацити 62.500.000, а Вучици следи 10.000.000 кроз додатне исплате. Зарадио је и бивши Алисоновклуб, Интернасионал – 2.400.000 евра.

„Последњих неколико сезона стекао је доста искуства, на европским утакмицама у и у Роми генерално, изванредно је бранио, а висок ниво задржао је и на Мундијалу. Довели смо га зато што је показао највише голманске способности“.

Клуб са Енфилда је доласком Алисона по свему судећи завршио послове у прелазном року, што значи да иако најављен, трансфер Набила Фекира из Лиона неће бити реализован, што је и сам тренер потврдио.

„Сад имамо све што нам је потребно за наредну сезону. Прилично сам сигуран да никог више нећемо довести до краја лета. Остали смо без играча или два, али смо их неколико довели. Задовољан сам постојећм кадром, сад је на нама завршницу припремног периода одрадимо што је боље могуће“, закључио јеЈирген Клоп.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар