Klop prepisao Murinjove izjave...

Nismo hteli toliko da platimo, nego tržište diktira! Liveprul odustao od Fekira! Konačne cifre o transferu Alisona iz Rome. . .

Fudbal 22.07.2018 | 23:00
Klop prepisao Murinjove izjave...
Kako se samo sve u fudbalu okreće. Pre dve godine, kad je Pol Pogba transferom iz Juventusa u Mančester junajted postao u to vreme najskuplji fudbaler svetta (105.000.000 evra na ime obeštećenja),Žoze Murinjo ga je branio rečima da je „tržište podivljalo“ i da su za izgradnju vrhunskog tima potrebna ulaganja. Dočekao ga je Jigren Klop tad na penal, rečima:

„Drugi klubovi mogu da troše ogromne svote novca na vrhunske igrače, a ja želim da radim drugačije, čak bih i radio drugačije da mogu da trošim ta sredstva“.

A onda u janurau potpis Virdžila van Dajka za novi svetski rekord kad je reč o defanzivcima, pa sinoć ozvaničen posao sa Alisonom Bekerom, najskupljim golmanom svih vremena.

Dovoljno da Nemac promeni ploču i prepiše deo Murinjovih izjava, jer mu sad idu u prilog.

„U jednom trenutku, prethodnih sedmica, ukazala nam se prilika da dovedemo jednog od najboljih golmana sveta. Ako ćemo iskreno, nismo mnogo razmišljali, samo smo malo porazgovarali sa vlasnicima, a i oni su, baš poput nas, bili uzbuđeni. Morali smo da ga dovedemo. Taj dečko nema ništa sa cenom. Niti imamo mi. To tržište određuje. Tako je, kako je. Nećemo mnogo da pričamo na tu temu. Znamo da će svi govoriti da je cena važna, međutim, nama je bitnije da u kadru imamo još jednog odličnog igrača. U ovom slučaju golmana“, pojasnio je Jirgen Klop.

Englezi su došli do saznanja o konačnim ciframa za transfer doskorašnjeg golmana Rome. Umesto 70.000.000 evra odmah i 5.000.000 na ime bonusa, kako se isprava verovalo, Crveni će na Olimpiko odmah prebaciti 62.500.000, a Vučici sledi 10.000.000 kroz dodatne isplate. Zaradio je i bivši Alisonovklub, Internasional – 2.400.000 evra.

„Poslednjih nekoliko sezona stekao je dosta iskustva, na evropskim utakmicama u i u Romi generalno, izvanredno je branio, a visok nivo zadržao je i na Mundijalu. Doveli smo ga zato što je pokazao najviše golmanske sposobnosti“.

Klub sa Enfilda je dolaskom Alisona po svemu sudeći završio poslove u prelaznom roku, što znači da iako najavljen, transfer Nabila Fekira iz Liona neće biti realizovan, što je i sam trener potvrdio.

„Sad imamo sve što nam je potrebno za narednu sezonu. Prilično sam siguran da nikog više nećemo dovesti do kraja leta. Ostali smo bez igrača ili dva, ali smo ih nekoliko doveli. Zadovoljan sam postojećm kadrom, sad je na nama završnicu pripremnog perioda odradimo što je bolje moguće“, zaključio jeJirgen Klop.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar