УЕФА "помиловала" Милан, Сарајево на Аталанту!

Суд за спортску арбитражу уважио жалбу "росонера", укинуо им једногодишњу суспензију из Европе, што значи да ће бх. представник у квалификацијама за Лигу Европе играти двомеч са Аталантом, а не Фиорентином како је било планирано.  Милан је помилован и враћен у Лигу Европе. ''Росонери" су више од десет сати износили одбрану и увјерили судије да нису криви.

Фудбал 20.07.2018 | 14:15
УЕФА "помиловала" Милан, Сарајево на Аталанту!
Суд за спортску арбитражу (ЦАС), са сједиштем у Лозани, одлучио је да уважи жалбу Милана на једногодишњу суспензију коју му је одрадила УЕФА, што значи да ће "росонери" ипак ове године наступити у Европи.

Ова одлука директно је у вези са Сарајевом, с обзиром да је бх. представник изборио пласман у друго коло квалификација за Лигу Европе, те је ишчекивао вијести из Италије, да ли ће играти двомеч са Аталантом или Фиорентином.

Подсјетимо, крајем јуна италијански клуб кажњен је од стране УЕФА због кршења финансијског фер-плеја, након чега се Милан жалио на ову одлуку, да би жалба данас била уважена.

"Бордо" експедиција тако ће наредног четвртка путовати у Бергамо, с обзиром да је Милан смјештен директно у групну фазу Лиге Европе, а у квалификације ће морати Аталанта.

Самим тим, Европу неће видјети Фиорентина.

Дакле, први меч Аталанта и Сарајево играће на стадиону "Атлети Азури Д'Италија" 26. јула, док је реванш на "Кошеву" седам дана касније.

Иако је контролно тијело УЕФА забранило Милану учешће у европским такмичењима због кршења финансијског фер-плеја, седмоструки шампион Европе ипак ће "изаћи" у друго такмичење по снази.

Италијански великан жалио се у четвртак Суду за арбитражу у спорту у Лозани и одлуком три судије одлука о суспензији је поништена.

Десеточлана делегација Милана ипак је успјела да се избори са том казном и да за чак десет сати убиједи судије да "росонери" ипак нису прекршили фер-плеј.

Екипа Ђенара Гатуза такође ће дефинитивно учествовати у Лиги Европе у сезони 2018/19. У истом такмичењу прошле сезоне је стигла до осмине финала, у којој је елиминисао Арсенал. 

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар