UEFA "pomilovala" Milan, Sarajevo na Atalantu!

Sud za sportsku arbitražu uvažio žalbu "rosonera", ukinuo im jednogodišnju suspenziju iz Evrope, što znači da će bh. predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrati dvomeč sa Atalantom, a ne Fiorentinom kako je bilo planirano.  Milan je pomilovan i vraćen u Ligu Evrope. ''Rosoneri" su više od deset sati iznosili odbranu i uvjerili sudije da nisu krivi.

Fudbal 20.07.2018 | 14:15
UEFA "pomilovala" Milan, Sarajevo na Atalantu!
Sud za sportsku arbitražu (CAS), sa sjedištem u Lozani, odlučio je da uvaži žalbu Milana na jednogodišnju suspenziju koju mu je odradila UEFA, što znači da će "rosoneri" ipak ove godine nastupiti u Evropi.

Ova odluka direktno je u vezi sa Sarajevom, s obzirom da je bh. predstavnik izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, te je iščekivao vijesti iz Italije, da li će igrati dvomeč sa Atalantom ili Fiorentinom.

Podsjetimo, krajem juna italijanski klub kažnjen je od strane UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, nakon čega se Milan žalio na ovu odluku, da bi žalba danas bila uvažena.

"Bordo" ekspedicija tako će narednog četvrtka putovati u Bergamo, s obzirom da je Milan smješten direktno u grupnu fazu Lige Evrope, a u kvalifikacije će morati Atalanta.

Samim tim, Evropu neće vidjeti Fiorentina.

Dakle, prvi meč Atalanta i Sarajevo igraće na stadionu "Atleti Azuri D'Italija" 26. jula, dok je revanš na "Koševu" sedam dana kasnije.

Iako je kontrolno tijelo UEFA zabranilo Milanu učešće u evropskim takmičenjima zbog kršenja finansijskog fer-pleja, sedmostruki šampion Evrope ipak će "izaći" u drugo takmičenje po snazi.

Italijanski velikan žalio se u četvrtak Sudu za arbitražu u sportu u Lozani i odlukom tri sudije odluka o suspenziji je poništena.

Desetočlana delegacija Milana ipak je uspjela da se izbori sa tom kaznom i da za čak deset sati ubijedi sudije da "rosoneri" ipak nisu prekršili fer-plej.

Ekipa Đenara Gatuza takođe će definitivno učestvovati u Ligi Evrope u sezoni 2018/19. U istom takmičenju prošle sezone je stigla do osmine finala, u kojoj je eliminisao Arsenal. 

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar