Торнадо уништио све пред собом

Неколико торнада буквално је протутњало америчком државом Ајова, уништавајући све пред собом.  Повријеђено је најмање 17 особа.

Свијет 20.07.2018 | 12:29
Торнадо уништио све пред собом
На друштвеним режама и Јутјубу појавио се прегршт застрашујућих снимака торнада, који су погодили градове Маршалтаун, Пелу и Бондурант. У Маршалтауну је повријеђено 10 особа, а седморо у Пелуу.



Најгоре је било у Маршалтауну, граду са 27.000 становника, гдЈе су торнада чупала кровове са зграда и срушила куполу зграде суда. Оштећена је и локална болница, преноси Индеx.хр.



Једна становница казала је за локалне медије да је била у тржном центру у центру града са супругом и двомјесечном бебом када су чули узбуну за торнадо. 

Сакрили су се у подрум зграде и чули "гласно пуцање зидова од експлозије" док је торнадо пролазио. Продавница у којој су били је уништена. "Торнадо је прошао и преживјели смо. Срећна сам", Казала је она.



Метеоролози су изјавили да су се торнада одједном формирала и изненадила их. "Ујутро није изгледало као да су могућа огромна торнада. У најгорем случају смо очекивали олују с градом", рекао је Алекс Крал из Државног метеоролошког завода САД-а.



(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар