"Јевтовић до Самјуела Етоа и... гооол!"

Досадашњи везни фудбалер Партизана Марко Јевтовић представљен у новом клубу, где ће му саиграч бити нико други до Самјуел Ето.

Фудбал 20.07.2018 | 13:45
"Јевтовић до Самјуела Етоа и... гооол!"
Марко Јевтовић је отишао из Партизана у великом стилу. Опростио је дуг црно-белима у износу од око 115.000 евра, а својим трансфером у турски Коњаспор донео је у касу црно-белих 500.000 евра.

Не само да је овај Земунац поштено носио дрес Партизана у претходне две и по сезоне, у којима је помогао да се црно-бели домогну титуле шампиона Србије и три трофеја у националном купу, него је и својим гестом показао да Партизан јесте био његов дом.

Заслужио је и добар уговор, а турски Коњаспор му је дао поверење - уговор на две године, уз опцију продужетка за још једну годину. 

Коњаспор му је организовала представљање у сали у којој је на великом плакату писало: "Wелцоме Марко".

"Довели смо играча за кога верујемо да ће нам бити изутетно важна полуга тима. Иако млад, Марко Јевтовић је већ играо у квалификацијама за Лиги шампиона, у Лиги Европе. Он је борац који се не предаје, може мирно да преда лопту. Верујемо у Марка и да ће сарадња бити на обострано задовољтво", рекао је", рекао је један од челника клуба Селчук Аксој.

Јевтовић је о себи рекао да придаје велики значај здравом животу, истичући да се у Партизану веома водило рачуна о физичкој кондицији.

"У Партизану смо играли утакмице у серији, као на траци и зато нам је била неопходна добра физичка спрема. Исто тако, усађен нам је победнички дух. Тај дух желим да донесем и овде", рекао је Јевтовић.

Рекао је и да је изабрао Коњу због циљева клуба, пр свега у европским оквирима, али и да се опроба у јаком турском првенству.

"Надам се и подршци навијача о којима сам чуо доста тога, да су одани и бучни. Баш као што су навијачи Партизана. За сваког фудбалера је важно да буде вољен и подржаван. Верујем да ће нам њихова подршка бити подстрек да побеђујемо", рекао је Јевтовић.

САИГРАЧ СА ЕТООМ

Јевтовић ће у Коњи играти заједно са добро познатим нападачем, 37-годишњим Камерунцем Самјуелом Етоом, некадашњим играчем мадридског Реала, Барселоне, Интера, Челсија, Евертона... Ето је од 2015. године у турском фудбалу. Играо је у Анталији до ове године, а зимус је дошао у Коњу.

- ПРЕЛАЗНИ РОК у ПАРТИЗАНУ -

ДОШЛИ: Немања Николић, Рикардо Гомеш, Габријел Енаке, Марк Валијенте; голман Филип Кљајић (завршена позајмица у грчком Платанијасу), Данило Пантић (настављена позајмица из Челсија), Саша Здјелар (откупкјен уговор).

ОТИШЛИ: Милан Митровић, Леандре Тавамба, Марко Јевтовић, Немања Антонов (завршена позајмица из Грасхоперса), голман Немања Стевановић (на позајмици у Чукаричком).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар