"Jevtović do Samjuela Etoa i... goool!"

Dosadašnji vezni fudbaler Partizana Marko Jevtović predstavljen u novom klubu, gde će mu saigrač biti niko drugi do Samjuel Eto.

Fudbal 20.07.2018 | 13:45
"Jevtović do Samjuela Etoa i... goool!"
Marko Jevtović je otišao iz Partizana u velikom stilu. Oprostio je dug crno-belima u iznosu od oko 115.000 evra, a svojim transferom u turski Konjaspor doneo je u kasu crno-belih 500.000 evra.

Ne samo da je ovaj Zemunac pošteno nosio dres Partizana u prethodne dve i po sezone, u kojima je pomogao da se crno-beli domognu titule šampiona Srbije i tri trofeja u nacionalnom kupu, nego je i svojim gestom pokazao da Partizan jeste bio njegov dom.

Zaslužio je i dobar ugovor, a turski Konjaspor mu je dao poverenje - ugovor na dve godine, uz opciju produžetka za još jednu godinu. 

Konjaspor mu je organizovala predstavljanje u sali u kojoj je na velikom plakatu pisalo: "Welcome Marko".

"Doveli smo igrača za koga verujemo da će nam biti izutetno važna poluga tima. Iako mlad, Marko Jevtović je već igrao u kvalifikacijama za Ligi šampiona, u Ligi Evrope. On je borac koji se ne predaje, može mirno da preda loptu. Verujemo u Marka i da će saradnja biti na obostrano zadovoljtvo", rekao je", rekao je jedan od čelnika kluba Selčuk Aksoj.

Jevtović je o sebi rekao da pridaje veliki značaj zdravom životu, ističući da se u Partizanu veoma vodilo računa o fizičkoj kondiciji.

"U Partizanu smo igrali utakmice u seriji, kao na traci i zato nam je bila neophodna dobra fizička sprema. Isto tako, usađen nam je pobednički duh. Taj duh želim da donesem i ovde", rekao je Jevtović.

Rekao je i da je izabrao Konju zbog ciljeva kluba, pr svega u evropskim okvirima, ali i da se oproba u jakom turskom prvenstvu.

"Nadam se i podršci navijača o kojima sam čuo dosta toga, da su odani i bučni. Baš kao što su navijači Partizana. Za svakog fudbalera je važno da bude voljen i podržavan. Verujem da će nam njihova podrška biti podstrek da pobeđujemo", rekao je Jevtović.

SAIGRAČ SA ETOOM

Jevtović će u Konji igrati zajedno sa dobro poznatim napadačem, 37-godišnjim Kameruncem Samjuelom Etoom, nekadašnjim igračem madridskog Reala, Barselone, Intera, Čelsija, Evertona... Eto je od 2015. godine u turskom fudbalu. Igrao je u Antaliji do ove godine, a zimus je došao u Konju.

- PRELAZNI ROK u PARTIZANU -

DOŠLI: Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš, Gabrijel Enake, Mark Valijente; golman Filip Kljajić (završena pozajmica u grčkom Platanijasu), Danilo Pantić (nastavljena pozajmica iz Čelsija), Saša Zdjelar (otkupkjen ugovor).

OTIŠLI: Milan Mitrović, Leandre Tavamba, Marko Jevtović, Nemanja Antonov (završena pozajmica iz Grashopersa), golman Nemanja Stevanović (na pozajmici u Čukaričkom).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar