ЕП до 20: Каква штета - ''Орлићи'' пали у посљедњој секунди!

Болан пораз "орлића": Испустили су полуфинале ЕП! Јуниорска репрезентација Србије водила је "плус седам", па стала на четири минута пре краја четвртфинала. Французи су преокренули и у драматичној завршници ушли међу четири екипе континента.  До тада су водили један разлике, али. . .

Кошарка 19.07.2018 | 20:20
ЕП до 20: Каква штета - ''Орлићи'' пали у посљедњој секунди!
Изгледало је као да ће се У-20 репрезентација Србије мирно пласирати у полуфинале Европског првенства. Била је у ритму, имала је седам поена предности против Француске (59:52) и четири минута до краја да сачува то вођство.

Међутим, није успела.

Француска - Србија 60:59 (21:9, 16:19, 10:20, 13:11)

Новак Мусић, Алекса Раданов и Александар Аранитовић промашили су у преосталом времену по два шута за три поена, а крилни центар Душан Беслаћ није реализовао два шута из рекета.

Тачније, други, вредан победе, није ни стигао да упути, јер је време било истекло. Имао је само секунд и четири десетинке.

Французи су са последњим звуком сирене почели да славе и да грле свог хероја Дига Дијавару, који их је у 37. минуту вратио у живот тројком за 55:59, а онда је дао и одлучујућа слободна бацања, након што је изнудио фаул Раданова у претпоследњој секунди утакмице.

Беслаћ је покушао да узврати после тајм-аута, али није успео...

Осим Дијаваре, грешку одбране "орлића" у финишу је казнио и Батист Шутафе, тројком у претпоследњем минуту за 58:59. Иако је и после ње наш тим имао предност, био је очигледно пренервозан да одговори на тај ударац.

Србија је на почетку 40. минута имала шансу, чак три узастопна напада, али су изабраници Владе Јовановића сваки пут шутирали из даљине - непрецизно. Завршили су меч са само три погођене тројке из 26 покушаја.

Французи су тако у последњем тренутку преокренули резултат и ушли у полуфинале, у којем ће играти против Израела. У другом полуфиналу Хрватска ће играти против победника дуела Турска - Немачка.

Ау, каква штета! Добијен меч су наши репрезентативци до 20 година прокоцкали против Француске на Европском првенству у четвртфиналу. Водили су буквално до секунд пре краја један разлике, али је после промашеног шута Батиста Шауфеа, Диге Дијавара ухватио лопту. Фаул је направио Алекса Раданов, наш најбољи играч на овом сусрету, а Дијавара са два погођена слободна бацања донео победу Триколорима од 60:59.

Србија је имала секунд за напад, Душан Беслаћ је пробао али није био успешан.

Штета...

До пред улазак у последњи минут Србија је имала предност, али је онда Батис Шуафе погодио тројку и донео потпуну неизвесност. Потом су наши имали шутеве за три поена, али су три пута промашили. И то је можда на крају било и пресудно, уз слабу игру у завршници. Један добар скок делио нас је од победе.

Меч је почео катастофално по наше момке јер је Француска добила први период игре резултатом 21:9. Ушли су наши кошаркаши стегнуто у овај сусрет против једног од фаворита за освајање и то се видело на семафору.

Ипак, како је меч одмицао играчи Владе Јовановића почели су да играју све боље, а то се посебно односи на трећу четвртину где су Орлићи потпуно прорадили и са 20:10 у тој деоници стигли чак и до предности од једног поена пред улазак у последњих 10 минута.

Можемо да кажемо да је то све време била добра борба Ивана Февријеа (20 поена) и Алексе Раданова(20 поена) који су доминирали на овом мечу. Генерално су се играле добре одбране, јако се тешко долазило до поена.

На крају су се боље снашли Триколори и пласирали су се у полуфинале.

СРБИЈА: Аранитовић 5 (0/5 за три), Беслаћ, Момиров 4, Раданов 20 (2/7 за три), Симанић 2 (0/4 за три), Ђорђевић 9, Глишић 6 (10 ск), Марјановић, Мусић 9 (1/5 за три, 7 ас), Степановић, Тадић, Вуликић 2.

ФРАНЦУСКА У20: Н Доје 2, Вогир, Рамбо 4, Базиле 2, Гулми, Чофи 13, Году Сина, Десине 5, Вотијер 6, Дијавара 7, Феври 20, Блан 1.

ФИБА У-20 ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Шпанија  Израел 75:98
Хрватска - Италија 79:68
Француска - Србија 60:59

20.15: Турска - Немачка 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар