Српска је наша највећа светиња

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица рекао је данас у мађарском граду Сентандреји да је обавеза свих да чувамо Републику Српску јер је она светиња за све које живе у њој.

Република Српска 19.07.2018 | 16:39
Српска је наша највећа светиња
Он је након састанка са Његовим преосвештенством епископом будимским Лукијаном истакао да народ који не зна своју прошлост не може да сагледа будућност. Говедарица је подсјетио да се ове године обиљежава 100 година од завршетка Великог рата.



„Ако ко има право да обиљежава тријумфалну побједу у Великом рату то су Срби, јер су учествовали у тој побједи и дали своју жртву, и Срби имају апсолутно право да то нагласе“, рекао је Говедарица новинарима.

Он је истакао да је највећа побједа у тих сто година управо Република Српска.

„Република Српска је побједа која обиљежава стогодишњицу од завршетка Великог рата“, подсјетио је Говедарица.

Он је нагласио да Републику Српску треба сачувати тако што ћемо сачувати њене институције, територију али и српски народ који живи у њој. Требају нам нови послови, нови радни задаци и људи који желе да је граде и да стварају породице у Српској. Говедарица је додао да је Република Српска изнад свих питања и нагласио да као што је постојао разлог зашто је она постала тако постоји разлог зашто треба да је очувамо.



„Морамо да сачувамо народ у Српској, да му отворимо перспективу и много бољу будућност него што је то сада“, рекао је Говедарица.

Он је изразио своје задовољство јер је мађарска Влада веома пажљива према Српској православној цркви и захвалио се премијеру Виктору Орбану за све добро што чини за српску, православну заједницу.



Епископ будимски Лукијан истакао је да су овакви сусрети веома корисни јер на одређени начин дефинишу садашњост али дефинишу и како треба да изгледа будућност свих.

„Хришћанство је окренуто према будућности, на будућност гледамо увијек са оптимизмом, апелујући на то да морамо да сачувамо слогу јер нам је то јако битно, прије свега између нас Срба, и свако треба да види своје мјесто у данашњем времену и у будућности јер Господ има план са сваким од нас“, рекао је Владика Лукијан и додао да би волио да се жеље личне и планови Божији поколопе.



Након састанак Говедарица је посјетио Саборну цркву Успење Богородице у Сентандреји и музеј. Епархија будимска има 42 парохије.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Исток

19.07.2018 14:59

Српски народ ти пази . Српска је сада ентитет криминала и корупције коју морамо рестаурирати на темељима Републике Српске из 1996 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

19.07.2018 16:56

ВУКОТА ПРЕДСЈЕДНИК НАШЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

Name

Крава јаца од говеда

19.07.2018 17:33

Српски народ је најпаметнији народ.

Name

Српска

19.07.2018 14:59

Република Српска се цува постеним радом, улагањем, постовањем институција. Данас ниста од тога немамо, на сцени је економско унистење, похлепа, мрзња који сатиру све пред собом и тјерају младе ( ако треба и убијају). Дакле овакво уредење је погубно за Српски народ на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре српска

19.07.2018 16:08

Поготово из БГ он и Додик кад су цували

Name

лакрдија

19.07.2018 16:17

Некако ми Додик и даље најбоље србује зато мој глас и даље оригиналу госп. Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

19.07.2018 17:57

Само ти гласај за црвеног кмера свога остаплера и лопова који је српски народ у црно завио и ради за стране слузбе у русењу РС, намјерно ово све ради да нас унисти, својим изјавама и поступцима, све изрезирано. Пљује на муслимане и дзамије у Цирилици неку ноц и казе да ходза арлауце, то је смисљено изјавио да дигне националне тензије у договору са Сарајевом и западом. Ако Додик и СНСД добију ми се моземо иселити из БИХ сви срби. Који си ти идиот неписмени. Зивио СзаП и ПРАВДА ЗА ДАВИДА

Name

Ре исток

19.07.2018 16:23

Искрено,не знаци ми ниста! До 1996. господа се накрала,обогатила,протјерала или побила цивиле,отела им станове....а све вадеци се оном отрцаном флоскулом :"...и они су нас.....моји просли Јасеновац..." Ако своје злоцине правдамо тудјим,као да се блатом умивамо",рекосе мудри Кинези. Руку на срце,брацо Срби,овим ратом дебело смо се.обрукали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

19.07.2018 16:43

Браво за коментар !!!

Name

ЈОВАН

19.07.2018 17:32

Јесмо а сад ови унишише све а млади одоше и ђзаба смо кречили па ви размислите у октобру!

Name

ЂОКО

19.07.2018 17:34

СВЕ СТАРЕ КАДРОВЕ ТРЕБА МАКНУТИ И ДАТИ ШАНСУ МЛАДИМА И НЕПРОФАНИСАНИМ ЉУДИМ ПА АКО НЕВАЉАЈУ ОДМАХ ПРОМЈЕНА А НЕ КАО САД ОСТАВИЛИ ОВЕ 12 г А ОНИ ПОМЕТИШЕ СВЕ А ОНО ШТО ВРИЈЕДИ ОДЕ ГРАДИТИ ТУЂЕ ЗЕМЉЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАКСО

19.07.2018 17:36

ИМАЋЕМО БАР МЛАДОГ И ЛИЈЕПОГ ПРЕДСЈЕДНИКА А НИЈЕ НЕШТО НИ ЗА ПАРЕ НАПАЉЕН КАО ОНА ШТЕТОЧИНА И АЛАВА СТРВИНА ИЗ КИЈЕВЧА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

19.07.2018 18:06

Ја мислим да це вуле послије избора да се замонаси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тим

19.07.2018 19:42

Ти боту не брини за Вулета.....Вуле је све у зивоту радио са вјером у Бога,своју цеститу породицу и своје пријатеље....Вуле има све црте правог, постеног водје, лидера, који у први план зели добро свим постеним, цестититм и радним људима....Вулта је у ово зло вријеме драги Бог послао да најзад ову земљу и народ поведе у бољу будуцност...Велика вецина нас Вукоти вјерује и подрзацемо га, те без обзира на све опструкције тебе и таквих, сада ти сигурно казем да це Вукота Говедарица бити предсједник Републике Српске, а ти цес се стидјети својих лицемјерних,непримјерених и глупих коментара....

Name

Мурија

20.07.2018 11:29

Цим се он мота око попа сумљиво скроз.Рудоњиним стопама кренуо.све је то исто лопина до лопине.

ОДГОВОРИТЕ