Srpska je naša najveća svetinja

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica rekao je danas u mađarskom gradu Sentandreji da je obaveza svih da čuvamo Republiku Srpsku jer je ona svetinja za sve koje žive u njoj.

Republika Srpska 19.07.2018 | 16:39
Srpska je naša najveća svetinja
On je nakon sastanka sa Njegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom istakao da narod koji ne zna svoju prošlost ne može da sagleda budućnost. Govedarica je podsjetio da se ove godine obilježava 100 godina od završetka Velikog rata.



„Ako ko ima pravo da obilježava trijumfalnu pobjedu u Velikom ratu to su Srbi, jer su učestvovali u toj pobjedi i dali svoju žrtvu, i Srbi imaju apsolutno pravo da to naglase“, rekao je Govedarica novinarima.

On je istakao da je najveća pobjeda u tih sto godina upravo Republika Srpska.

„Republika Srpska je pobjeda koja obilježava stogodišnjicu od završetka Velikog rata“, podsjetio je Govedarica.

On je naglasio da Republiku Srpsku treba sačuvati tako što ćemo sačuvati njene institucije, teritoriju ali i srpski narod koji živi u njoj. Trebaju nam novi poslovi, novi radni zadaci i ljudi koji žele da je grade i da stvaraju porodice u Srpskoj. Govedarica je dodao da je Republika Srpska iznad svih pitanja i naglasio da kao što je postojao razlog zašto je ona postala tako postoji razlog zašto treba da je očuvamo.



„Moramo da sačuvamo narod u Srpskoj, da mu otvorimo perspektivu i mnogo bolju budućnost nego što je to sada“, rekao je Govedarica.

On je izrazio svoje zadovoljstvo jer je mađarska Vlada veoma pažljiva prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i zahvalio se premijeru Viktoru Orbanu za sve dobro što čini za srpsku, pravoslavnu zajednicu.



Episkop budimski Lukijan istakao je da su ovakvi susreti veoma korisni jer na određeni način definišu sadašnjost ali definišu i kako treba da izgleda budućnost svih.

„Hrišćanstvo je okrenuto prema budućnosti, na budućnost gledamo uvijek sa optimizmom, apelujući na to da moramo da sačuvamo slogu jer nam je to jako bitno, prije svega između nas Srba, i svako treba da vidi svoje mjesto u današnjem vremenu i u budućnosti jer Gospod ima plan sa svakim od nas“, rekao je Vladika Lukijan i dodao da bi volio da se želje lične i planovi Božiji pokolope.



Nakon sastanak Govedarica je posjetio Sabornu crkvu Uspenje Bogorodice u Sentandreji i muzej. Eparhija budimska ima 42 parohije.

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Istok

19.07.2018 14:59

Srpski narod ti pazi . Srpska je sada entitet kriminala i korupcije koju moramo restaurirati na temeljima Republike Srpske iz 1996 godine.

ODGOVORITE
Name

Proleter

19.07.2018 16:56

VUKOTA PREDSJEDNIK NAŠE REPUBLIKE SRPSKE!

Name

Krava jaca od goveda

19.07.2018 17:33

Srpski narod je najpametniji narod.

Name

Srpska

19.07.2018 14:59

Republika Srpska se cuva postenim radom, ulaganjem, postovanjem institucija. Danas nista od toga nemamo, na sceni je ekonomsko unistenje, pohlepa, mrznja koji satiru sve pred sobom i tjeraju mlade ( ako treba i ubijaju). Dakle ovakvo uredenje je pogubno za Srpski narod na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

re srpska

19.07.2018 16:08

Pogotovo iz BG on i Dodik kad su cuvali

Name

lakrdija

19.07.2018 16:17

Nekako mi Dodik i dalje najbolje srbuje zato moj glas i dalje originalu gosp. Dodiku.

ODGOVORITE
Name

ROMANIJA

19.07.2018 17:57

Samo ti glasaj za crvenog kmera svoga ostaplera i lopova koji je srpski narod u crno zavio i radi za strane sluzbe u rusenju RS, namjerno ovo sve radi da nas unisti, svojim izjavama i postupcima, sve izrezirano. Pljuje na muslimane i dzamije u Cirilici neku noc i kaze da hodza arlauce, to je smisljeno izjavio da digne nacionalne tenzije u dogovoru sa Sarajevom i zapadom. Ako Dodik i SNSD dobiju mi se mozemo iseliti iz BIH svi srbi. Koji si ti idiot nepismeni. Zivio SzaP i PRAVDA ZA DAVIDA

Name

Re istok

19.07.2018 16:23

Iskreno,ne znaci mi nista! Do 1996. gospoda se nakrala,obogatila,protjerala ili pobila civile,otela im stanove....a sve vadeci se onom otrcanom floskulom :"...i oni su nas.....moji prosli Jasenovac..." Ako svoje zlocine pravdamo tudjim,kao da se blatom umivamo",rekose mudri Kinezi. Ruku na srce,braco Srbi,ovim ratom debelo smo se.obrukali.

ODGOVORITE
Name

Vuk

19.07.2018 16:43

Bravo za komentar !!!

Name

JOVAN

19.07.2018 17:32

Jesmo a sad ovi unišiše sve a mladi odoše i đzaba smo krečili pa vi razmislite u oktobru!

Name

ĐOKO

19.07.2018 17:34

SVE STARE KADROVE TREBA MAKNUTI I DATI ŠANSU MLADIMA I NEPROFANISANIM LJUDIM PA AKO NEVALJAJU ODMAH PROMJENA A NE KAO SAD OSTAVILI OVE 12 g A ONI POMETIŠE SVE A ONO ŠTO VRIJEDI ODE GRADITI TUĐE ZEMLJE!

ODGOVORITE
Name

MAKSO

19.07.2018 17:36

IMAĆEMO BAR MLADOG I LIJEPOG PREDSJEDNIKA A NIJE NEŠTO NI ZA PARE NAPALJEN KAO ONA ŠTETOČINA I ALAVA STRVINA IZ KIJEVČA!

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

19.07.2018 18:06

Ja mislim da ce vule poslije izbora da se zamonasi!

ODGOVORITE
Name

Tim

19.07.2018 19:42

Ti botu ne brini za Vuleta.....Vule je sve u zivotu radio sa vjerom u Boga,svoju cestitu porodicu i svoje prijatelje....Vule ima sve crte pravog, postenog vodje, lidera, koji u prvi plan zeli dobro svim postenim, cestititm i radnim ljudima....Vulta je u ovo zlo vrijeme dragi Bog poslao da najzad ovu zemlju i narod povede u bolju buducnost...Velika vecina nas Vukoti vjeruje i podrzacemo ga, te bez obzira na sve opstrukcije tebe i takvih, sada ti sigurno kazem da ce Vukota Govedarica biti predsjednik Republike Srpske, a ti ces se stidjeti svojih licemjernih,neprimjerenih i glupih komentara....

Name

Murija

20.07.2018 11:29

Cim se on mota oko popa sumljivo skroz.Rudonjinim stopama krenuo.sve je to isto lopina do lopine.

ODGOVORITE