Дембеле и новац за Азара?!

Челси би изгубио највише! Да ли је овај трансфер реалан?

Фудбал 20.07.2018 | 22:00
Дембеле и новац за Азара?!
Селидба Тиба Куртое у мадридски Реал са собом је повукла и причу о Реаловој намери да у истом пакету са Стамфорд Бриџа повуче и најбољег играча Челсија Едена Азара. Са трансфером Кристијана Роналда у Јувентус завршена је велика епоха у историји мадридског великана, а Флорентино Перез намерава да спектакуларним трансферима овог лета започне нову еру, где би Азар био међу главним именима. Иако није тајна да је Реал дестинација по Азаровој жељи, у Барселони и даље не одустају од идеје да офанзивну линију набилдују Азаром и тако покваре посао вечном непријатељу из Мадрида.

Друга радио станица Шпаније, Онда Церо, тврди да је Барселонина идеја прилично јасна и да она нема никакве везе са послом који би евентуално могао да буде закључен са Вилијаном, иначе великом жељомЕрнеста Валвердеа. Први оперативци Барселоне већ су обавили незваничне преговоре са Азаровим агентима и предочили им комплетан план за белгијског аса и његову будућност на стадиону Камп Ноу. Барселона, ипак, нема новац да изађе у сусрет Челсијевим захтевима, па је зато спремила нагодбу која би на Стамфорд Бриџ послала Усмана Дембелеа, уз одређену своту новца као компензацију за разлику у цени. 

Мада идеја на први поглед изгледа занимљиво, јасно је да би Челси у целом трансферу испао губитник. Иако плаћен готово 140.000.000 евра уз све бонусе, Дембеле се показао као нестабилан лик и неко ко не може да пружа добре игре у континуитету. Уосталом, Барселона се због тога и одлучила на корак да што пре ангажује Вилијана и тако се реши светског шампиона са Француском. Осим што не показује добре игре на терену, Дембеле је од доласка у Барселону открио и друге дечије бубице, од проблема са понашањем, до тога да остаје будан до касно у ноћ и једе нездраву храну. Такође је од доласка у Барселону имао проблема са повредама, што није занемарљиво, а није се прославио ни током Мундијала, због чега га јеДидије Дешан брзо послао на клупу. 

На крају крајева, Челси ће можда остати без једног од најбољих играча виђених у ери Романа Абрамовича и његов одлазак тешко ће се надокнадити. Азарова судбина и даље није позната, мада је извесно да је растанак близу. Азар је још током Светског првенства у Русији изјавио да је можда време да крене даље, иако се добро осећа у Челсију, те да је његова жељена дестинација одавно позната, јасно алудирајући на Мадрид. 

Током свог првог обраћања новинарима са позиције новог тренера Челсија, Маурицио Сари је јасно ставио до знања Азару да га жели у тиму и најавио је да ће обавити разговор у четири ока. На крају ће ипак све бити препуштено Роману Абрамовичу и Челсијевим директорима, пошто је Сари признао да му дешавања на летњој трансфер пијаци нису претерано интересантна. Ипак, то не значи да нема жељу да састави најбољи тим, а иако Дембеле поседује фудбалске квалитете због чега је прошлог лета и процењен на деветоцифрену суму новца, није извесно да би се он снашао у окружењу као што је премијерлигашко. 

Барселона и даље пикира Вилијана, али није спремна да плати тражених 80.000.000 евра. Није ни извесно да ће Челси пристати на ову трампу за Азара, посебно ако Реал Мадрид буде нудио чист новац. Кад већ Азаровостанак није реалност...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар