Dembele i novac za Azara?!

Čelsi bi izgubio najviše! Da li je ovaj transfer realan?

Fudbal 20.07.2018 | 22:00
Dembele i novac za Azara?!
Selidba Tiba Kurtoe u madridski Real sa sobom je povukla i priču o Realovoj nameri da u istom paketu sa Stamford Bridža povuče i najboljeg igrača Čelsija Edena Azara. Sa transferom Kristijana Ronalda u Juventus završena je velika epoha u istoriji madridskog velikana, a Florentino Perez namerava da spektakularnim transferima ovog leta započne novu eru, gde bi Azar bio među glavnim imenima. Iako nije tajna da je Real destinacija po Azarovoj želji, u Barseloni i dalje ne odustaju od ideje da ofanzivnu liniju nabilduju Azarom i tako pokvare posao večnom neprijatelju iz Madrida.

Druga radio stanica Španije, Onda Cero, tvrdi da je Barselonina ideja prilično jasna i da ona nema nikakve veze sa poslom koji bi eventualno mogao da bude zaključen sa Vilijanom, inače velikom željomErnesta Valverdea. Prvi operativci Barselone već su obavili nezvanične pregovore sa Azarovim agentima i predočili im kompletan plan za belgijskog asa i njegovu budućnost na stadionu Kamp Nou. Barselona, ipak, nema novac da izađe u susret Čelsijevim zahtevima, pa je zato spremila nagodbu koja bi na Stamford Bridž poslala Usmana Dembelea, uz određenu svotu novca kao kompenzaciju za razliku u ceni. 

Mada ideja na prvi pogled izgleda zanimljivo, jasno je da bi Čelsi u celom transferu ispao gubitnik. Iako plaćen gotovo 140.000.000 evra uz sve bonuse, Dembele se pokazao kao nestabilan lik i neko ko ne može da pruža dobre igre u kontinuitetu. Uostalom, Barselona se zbog toga i odlučila na korak da što pre angažuje Vilijana i tako se reši svetskog šampiona sa Francuskom. Osim što ne pokazuje dobre igre na terenu, Dembele je od dolaska u Barselonu otkrio i druge dečije bubice, od problema sa ponašanjem, do toga da ostaje budan do kasno u noć i jede nezdravu hranu. Takođe je od dolaska u Barselonu imao problema sa povredama, što nije zanemarljivo, a nije se proslavio ni tokom Mundijala, zbog čega ga jeDidije Dešan brzo poslao na klupu. 

Na kraju krajeva, Čelsi će možda ostati bez jednog od najboljih igrača viđenih u eri Romana Abramoviča i njegov odlazak teško će se nadoknaditi. Azarova sudbina i dalje nije poznata, mada je izvesno da je rastanak blizu. Azar je još tokom Svetskog prvenstva u Rusiji izjavio da je možda vreme da krene dalje, iako se dobro oseća u Čelsiju, te da je njegova željena destinacija odavno poznata, jasno aludirajući na Madrid. 

Tokom svog prvog obraćanja novinarima sa pozicije novog trenera Čelsija, Mauricio Sari je jasno stavio do znanja Azaru da ga želi u timu i najavio je da će obaviti razgovor u četiri oka. Na kraju će ipak sve biti prepušteno Romanu Abramoviču i Čelsijevim direktorima, pošto je Sari priznao da mu dešavanja na letnjoj transfer pijaci nisu preterano interesantna. Ipak, to ne znači da nema želju da sastavi najbolji tim, a iako Dembele poseduje fudbalske kvalitete zbog čega je prošlog leta i procenjen na devetocifrenu sumu novca, nije izvesno da bi se on snašao u okruženju kao što je premijerligaško. 

Barselona i dalje pikira Vilijana, ali nije spremna da plati traženih 80.000.000 evra. Nije ni izvesno da će Čelsi pristati na ovu trampu za Azara, posebno ako Real Madrid bude nudio čist novac. Kad već Azarovostanak nije realnost...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar