Ф1: Шампион остаје у Мерцедесу!

Хамилтон у Мерцедесу до 2020. за 40 милиона годишње! Актуелни шампион Формуле 1 Луис Хамилтон продужио је уговор са Мерцедесом-АМГ Ф1 до 2020. године.

Остали спортови 20.07.2018 | 18:30
Ф1: Шампион остаје у Мерцедесу!
Луис Хамилтон продужио је уговор са Мерцедесом до краја 2020. године.

Како преноси ББЦ, Британац ће од немачког тима за наредне две године најмање 30 милиона фунти, уз могућ раст плате до 40 милиона по години (45 милиона евра) на основу бонуса.

Хамилтон је изјавио да је нови уговор био "формалност" откада је прошле зиме почео преговоре са директором Мерцедесовог Ф1 тима Тотом Волфом.

"Добро је ставити потпис на папир, објавити то и наставити уобичајен посао. Члан сам Мерцедесове породице скоро 20 година и никад нисам био срећнији у тиму него што сам сад. На истим смо таласним дужинама на и ван стазе, радујем се новим победама и још већем сјају трокраке звезде", рекао је Хамилтон.

Мерцедес доминира у Ф1 од увођења турбо-хибридних мотора 2014, освојио је четири узастопне возачке титуле и конструкторске титуле. Хамилтон је од те четири освојио три титуле, једну је узео бивши возач Нико Розберг који је одмах потом пензионисао.

Британац јури пету титулу којом би се изједначио са легендом Ферарија Хуаном Мануелом Фанђом, а тренутно је други у поретку Ф1 2018. са осам бодова иза Себастијана Фетела који вози управо "пропетог коњића".

Наредна трка је Велика награда Немачке наредног викенда на Хокенхајму.

Спекулације последњих месеци о томе каква је будућност актуелног шампиона Формуле 1 Луиса Хамилтона прекинуте су данас, пошто је званично продужио уговор са Мерцедесом.

Екипа Формуле 1 објавила је да ће четвороструки првак остати у Мерцедесу најмање још две сезоне, односно до краја 2020. године.

"Продужетак сарадње је само формалност, договор је пао још зимус када смо директор Тото Волф и ја разговарали о томе. Сада смо само то и званично ставили на папир и настављамо посао", изјавио је Хамилтон.

Британац је са 65. победа у каријери други најбољи возач свих времена, иза легендарног Немца Михаела Шумахера.

"Део сам Мерцедесове тркачке породице већ 20 година и никада нисам био срећнији него сада. Ми смо на истој таласној дужини, и на стази и ван ње", навео је Хамилтон пред наставак шампионата Формуле 1 и трку за Велику награду Немачке у Хокенхајму.

Хамилтон је дебитовао у Формули 1 2007. године и од тада је уписао 218 наступа, остварио је 76 пол-позиција, 124 пута је био на победничком постољу и укупно у каријери је освојио 2.773 бода. Титуле првака света освајао је 2008, 2014, 2025. и 2017. године.

Очекује се да ће Валтери Ботас остати други возач Мерцедеса, али екипа се још није огласила о његовој будућности.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар