F1: Šampion ostaje u Mercedesu!

Hamilton u Mercedesu do 2020. za 40 miliona godišnje! Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton produžio je ugovor sa Mercedesom-AMG F1 do 2020. godine.

Ostali sportovi 20.07.2018 | 18:30
F1: Šampion ostaje u Mercedesu!
Luis Hamilton produžio je ugovor sa Mercedesom do kraja 2020. godine.

Kako prenosi BBC, Britanac će od nemačkog tima za naredne dve godine najmanje 30 miliona funti, uz moguć rast plate do 40 miliona po godini (45 miliona evra) na osnovu bonusa.

Hamilton je izjavio da je novi ugovor bio "formalnost" otkada je prošle zime počeo pregovore sa direktorom Mercedesovog F1 tima Totom Volfom.

"Dobro je staviti potpis na papir, objaviti to i nastaviti uobičajen posao. Član sam Mercedesove porodice skoro 20 godina i nikad nisam bio srećniji u timu nego što sam sad. Na istim smo talasnim dužinama na i van staze, radujem se novim pobedama i još većem sjaju trokrake zvezde", rekao je Hamilton.

Mercedes dominira u F1 od uvođenja turbo-hibridnih motora 2014, osvojio je četiri uzastopne vozačke titule i konstruktorske titule. Hamilton je od te četiri osvojio tri titule, jednu je uzeo bivši vozač Niko Rozberg koji je odmah potom penzionisao.

Britanac juri petu titulu kojom bi se izjednačio sa legendom Ferarija Huanom Manuelom Fanđom, a trenutno je drugi u poretku F1 2018. sa osam bodova iza Sebastijana Fetela koji vozi upravo "propetog konjića".

Naredna trka je Velika nagrada Nemačke narednog vikenda na Hokenhajmu.

Spekulacije poslednjih meseci o tome kakva je budućnost aktuelnog šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona prekinute su danas, pošto je zvanično produžio ugovor sa Mercedesom.

Ekipa Formule 1 objavila je da će četvorostruki prvak ostati u Mercedesu najmanje još dve sezone, odnosno do kraja 2020. godine.

"Produžetak saradnje je samo formalnost, dogovor je pao još zimus kada smo direktor Toto Volf i ja razgovarali o tome. Sada smo samo to i zvanično stavili na papir i nastavljamo posao", izjavio je Hamilton.

Britanac je sa 65. pobeda u karijeri drugi najbolji vozač svih vremena, iza legendarnog Nemca Mihaela Šumahera.

"Deo sam Mercedesove trkačke porodice već 20 godina i nikada nisam bio srećniji nego sada. Mi smo na istoj talasnoj dužini, i na stazi i van nje", naveo je Hamilton pred nastavak šampionata Formule 1 i trku za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu.

Hamilton je debitovao u Formuli 1 2007. godine i od tada je upisao 218 nastupa, ostvario je 76 pol-pozicija, 124 puta je bio na pobedničkom postolju i ukupno u karijeri je osvojio 2.773 boda. Titule prvaka sveta osvajao je 2008, 2014, 2025. i 2017. godine.

Očekuje se da će Valteri Botas ostati drugi vozač Mercedesa, ali ekipa se još nije oglasila o njegovoj budućnosti.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar