Суспендовано 13 играча због туче на мечу за СП!

Брутална туча у Манили – ФИБА суспендовала 13 актера! ФИБА је суспендовала 13 играча, тренера и комплетан судијски тим због туче на утакмици квалификација за Светско првенство између Филипина и Аустралије у Манили.  ФИБА ударила по свима због туче на Филипинима! Судије избачене годину дана, новац од казни у хуманитарне сврхе! Стигле званичне одлуке после незапамћеног хаоса у мечу квалификација за Мундобаскет у Кини.

Кошарка 20.07.2018 | 17:30
Суспендовано 13 играча због туче на мечу за СП!
Сећате ли се бруталне туче кошаркаша Филипина и Аустралије у Булакану, током меча одиграног почетка месеца? После више од две седмице већања, Дисциплинска комисија ФИБА пресавила је табак и решила да казни све редом!

Свега три играча нису зарадили никакву казну, иако су били учесници хаоса на паркету. То су Гејб Норвуд из Филипина, те Нејтан Соби и Џејсон Кади из Аустралије. Остали су извукли дебљи крај... Кренимо редом.

Најгоре је прошла судијска тројка Ахмед Ал Булуши (Оман), Хатим Алхарби (Саудијска Арабија) и Пол Скајем(Либан) којима је онемогућено да обављају свој посао у наредних годину дана у мечевима под окриљем ФИБА!

Што се домаћина вероватно најлуђе утакмице виђене у последњој деценији тиче, чак десеторица играча кажњена су због неспортског понашања. Роџер Погој је такође зарадио суспензију због изазивања туче и мораће на хлађење током наредних пет утакмица! Џефет Агилар и Метју Рајт паузираће по једну,Теренс Ромео, Џејсон Кастро Вилијам, Андрај Блеч и Џе Розарио по три, Карл Круз и Џио Џалалон по пет, а Калвин Абуева шест утакмица!

Помоћник селектора Џозеф Уичико неће моћи да седи на клупи три утакмице. Селектор Винсент Рејес добио је меч суспензије и казну од 10.000 швајцарских франака. Кошаркашки савез Филипина такође је добио своје. Због неспортског понашања публике, чланова стручног штаба и играча, али и лоше организације утакмице Филипини ће наредне три утакмице играти иза затворених врата, уз још две утакмице условне казне у наредне три године. Такође, следи и новчана казна од 250.000 швајцарских франака.

Аустралија је прошла много боље и само су тројица играча прошли с казном. Крис Гаулдинг неће играти један,Тон Мејкер три, а Данијел Кикерт пет мечева!

Кошаркашки савез Аустралије кажњен је са 100.000 швајцарских франака због неспортског понашања играча и уништавања опреме у дворани.

Новац прикупљен од свих казни биће искоришћен у добротворне сврхе и програм „Баскетбалл фор Гоод“.



Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) суспендовала је 13 играча, тренера и комплетан судијски тим због велике туче на утакмици квалификација за Светско првенство између Филипина и Аустралије почетком јула.

Чак десеторица играча са Филипина казњени су са укупно 35 утакмица, највише Келвина Абуеву - шест, а највећу казну из Аустралије добио је Данијел Кикерт са пет мечева суспензије.

Селектор Филипина Винсент Рејес пропустиће једну утакмицу, уз новачну казну од 10.000 швајцарских франака, његов помоћник Џозеф Уичико добио је забрану на три меча, док ће Кошаркашки савези морати да плате укупно 350.000 "швајцараца" (Филипини 250.000, Аустралија 100.000).

Највише су санкционисане судије Ахмед Ал Булуши из Омана, Саудијац Хатим Алхарби и Либанац Пол Скајем са по годину дана супензије у свим ФИБА такмичењима и избачени су из Елитне листе.

Утакмица два тима прекинута је у трећој четвртини због туче при вођству Аустралије 89:53.



ФИБА је изрекла казне за виновнике жестоке туче на терену на мечу квалификација за Светско првенство 2019. године између селекција Филипина и Аустралије, која је одиграна почетком јула у Булакану. Укупна казна за све актере је 36 мечева.

Кажњена су десеторица играча са Филипина, а највише Келвин Абуева са шест мечева, а највећу казну из Аустралије добио је Данијел Кикерт, који ће пропустити пет дуела своје репрезентације.

Кажњен је и Ђио Ђалалон са пет мечева, Андреј Блач, Џејсон Кастро, Теренс Ромео и Трој Розарио зарадили су три утакмице суспензије, а Џапет Агилар и Метју Рајт по једну.

У селекцији Аустралије Тон Мејкер пропустиће три меча, а Крис Гулдинг један након жестоке туче на мечу квалификација за Мундобаскет 2019. године.

Селектор Филипина Винсент Рејес пропустиће једну утакмицу, уз новчану казну од 10.000 швајцарских франака, његов помоћник Џозеф Уичико добио је забрану на три меча, док ће кошаркашки савези морати да плате укупно 350.000 "швајцараца" (Филипини 250.000, Аустралија 100.000).

Жестоку казну добиле су и судије меча. Ахмед Ал Булуши из Омана, Саудијац Хатим Алхарби и Либанац Пол Скајем са по годину дана супензије у свим ФИБА такмичењима и избачени су из елитне листе.

Утакмица два тима прекинута је у трећој четвртини због туче, а Аустралија је после искључења укупно 13 играча добила дуел резултатом 89:53.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар