Suspendovano 13 igrača zbog tuče na meču za SP!

Brutalna tuča u Manili – FIBA suspendovala 13 aktera! FIBA je suspendovala 13 igrača, trenera i kompletan sudijski tim zbog tuče na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Filipina i Australije u Manili.  FIBA udarila po svima zbog tuče na Filipinima! Sudije izbačene godinu dana, novac od kazni u humanitarne svrhe! Stigle zvanične odluke posle nezapamćenog haosa u meču kvalifikacija za Mundobasket u Kini.

Košarka 20.07.2018 | 17:30
Suspendovano 13 igrača zbog tuče na meču za SP!
Sećate li se brutalne tuče košarkaša Filipina i Australije u Bulakanu, tokom meča odigranog početka meseca? Posle više od dve sedmice većanja, Disciplinska komisija FIBA presavila je tabak i rešila da kazni sve redom!

Svega tri igrača nisu zaradili nikakvu kaznu, iako su bili učesnici haosa na parketu. To su Gejb Norvud iz Filipina, te Nejtan Sobi i Džejson Kadi iz Australije. Ostali su izvukli deblji kraj... Krenimo redom.

Najgore je prošla sudijska trojka Ahmed Al Buluši (Oman), Hatim Alharbi (Saudijska Arabija) i Pol Skajem(Liban) kojima je onemogućeno da obavljaju svoj posao u narednih godinu dana u mečevima pod okriljem FIBA!

Što se domaćina verovatno najluđe utakmice viđene u poslednjoj deceniji tiče, čak desetorica igrača kažnjena su zbog nesportskog ponašanja. Rodžer Pogoj je takođe zaradio suspenziju zbog izazivanja tuče i moraće na hlađenje tokom narednih pet utakmica! Džefet Agilar i Metju Rajt pauziraće po jednu,Terens Romeo, Džejson Kastro Vilijam, Andraj Bleč i Dže Rozario po tri, Karl Kruz i Džio Džalalon po pet, a Kalvin Abueva šest utakmica!

Pomoćnik selektora DŽozef Uičiko neće moći da sedi na klupi tri utakmice. Selektor Vinsent Rejes dobio je meč suspenzije i kaznu od 10.000 švajcarskih franaka. Košarkaški savez Filipina takođe je dobio svoje. Zbog nesportskog ponašanja publike, članova stručnog štaba i igrača, ali i loše organizacije utakmice Filipini će naredne tri utakmice igrati iza zatvorenih vrata, uz još dve utakmice uslovne kazne u naredne tri godine. Takođe, sledi i novčana kazna od 250.000 švajcarskih franaka.

Australija je prošla mnogo bolje i samo su trojica igrača prošli s kaznom. Kris Gaulding neće igrati jedan,Ton Mejker tri, a Danijel Kikert pet mečeva!

Košarkaški savez Australije kažnjen je sa 100.000 švajcarskih franaka zbog nesportskog ponašanja igrača i uništavanja opreme u dvorani.

Novac prikupljen od svih kazni biće iskorišćen u dobrotvorne svrhe i program „Basketball for Good“.



Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) suspendovala je 13 igrača, trenera i kompletan sudijski tim zbog velike tuče na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Filipina i Australije početkom jula.

Čak desetorica igrača sa Filipina kaznjeni su sa ukupno 35 utakmica, najviše Kelvina Abuevu - šest, a najveću kaznu iz Australije dobio je Danijel Kikert sa pet mečeva suspenzije.

Selektor Filipina Vinsent Rejes propustiće jednu utakmicu, uz novačnu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka, njegov pomoćnik Džozef Uičiko dobio je zabranu na tri meča, dok će Košarkaški savezi morati da plate ukupno 350.000 "švajcaraca" (Filipini 250.000, Australija 100.000).

Najviše su sankcionisane sudije Ahmed Al Buluši iz Omana, Saudijac Hatim Alharbi i Libanac Pol Skajem sa po godinu dana supenzije u svim FIBA takmičenjima i izbačeni su iz Elitne liste.

Utakmica dva tima prekinuta je u trećoj četvrtini zbog tuče pri vođstvu Australije 89:53.



FIBA je izrekla kazne za vinovnike žestoke tuče na terenu na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine između selekcija Filipina i Australije, koja je odigrana početkom jula u Bulakanu. Ukupna kazna za sve aktere je 36 mečeva.

Kažnjena su desetorica igrača sa Filipina, a najviše Kelvin Abueva sa šest mečeva, a najveću kaznu iz Australije dobio je Danijel Kikert, koji će propustiti pet duela svoje reprezentacije.

Kažnjen je i Đio Đalalon sa pet mečeva, Andrej Blač, Džejson Kastro, Terens Romeo i Troj Rozario zaradili su tri utakmice suspenzije, a Džapet Agilar i Metju Rajt po jednu.

U selekciji Australije Ton Mejker propustiće tri meča, a Kris Gulding jedan nakon žestoke tuče na meču kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.

Selektor Filipina Vinsent Rejes propustiće jednu utakmicu, uz novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka, njegov pomoćnik Džozef Uičiko dobio je zabranu na tri meča, dok će košarkaški savezi morati da plate ukupno 350.000 "švajcaraca" (Filipini 250.000, Australija 100.000).

Žestoku kaznu dobile su i sudije meča. Ahmed Al Buluši iz Omana, Saudijac Hatim Alharbi i Libanac Pol Skajem sa po godinu dana supenzije u svim FIBA takmičenjima i izbačeni su iz elitne liste.

Utakmica dva tima prekinuta je u trećoj četvrtini zbog tuče, a Australija je posle isključenja ukupno 13 igrača dobila duel rezultatom 89:53.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar